ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους “ξεχασμένους ήρωες” που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο

“Ντρέπομαι και λυπάμαι”. Σε αυτά τα δύο ρήματα ο πρώην υπουργός Απόστολος Κακλαμάνης συμπύκνωσε την πολιτική αυτοκριτική του, επειδή τόσα χρόνια στην δημόσια ζωή αμέλησε να απονείμει τιμή στους ήρωες της Αντίστασης που εκτελέστηκαν σαν σήμερα πριν 71 χρόνια στο Χαϊδάρι. Δεν είναι ο μόνος, έστω κι αν αυτός είχε το θάρρος να μιλήσει με ανοιχτά. Το “Χαϊδάρι Σήμερα” εδώ και χρόνια μιλάει για “ξεχασμένους ήρωες”…

Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 1

Η σημερινή επιμνημόσυνη τελετή στον Διομήδειο Κήπο δεν είχε πολύ κόσμο, αλλά είχε πολύ μεγαλύτερη εκπροσώπηση από επίσημους φορείς, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του παρελθόντος, κατά τις οποίες παρίσταντο μόνο ο Σύλλογος συγγενών των εκτελεσθέντων “Μνήμη” και το Δ.Σ. του Ιδρύματος του Διομήδειου Κήπου.

Σήμερα λοιπόν ήρθε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, που με σύντομη παρέμβασή του αναγνώρισε ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει πράξει το καθήκον της απέναντι στην Λέλα Καραγιάννη, τον Μανώλη Λίτινα και τους άλλους αντιστασιακούς που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στις 8 Σεπτέμβρη του 1944, λίγες μέρες πριν ο κατακτητής φύγει από την Ελλάδα.

Τον Δήμο Χαϊδαρίου εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Μόσχος Χουδελούδης και Ναουάφ Δαουάχερ. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Χαϊδαρίου παρέστη επίσημα στην επιμνημόσυνη δέηση, έστω κι αν δεν ήρθε ο ίδιος ο Μιχάλης Σελέκος, που επικαλέστηκε ανειλημμένη υποχρέωση. Η εφημερίδα μας, που εδώ και χρόνια καταβάλλει προσπάθεια να τεθεί η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου, αισθάνεται μερικώς δικαιωμένη. Έχουμε τη βάσιμη ελπίδα ότι του χρόνου η δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει τα βήματά της και θα εκπληρώσει πλήρως το καθήκον της.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου παρέστησαν η αντιπρόεδρος Ειρήνη Λυμπουσάκη και οι Βαγγέλης Ντηνιακός, Κώστας Ασπρογέρακας, Αγγελική Γκανά – Ρηγάκη. Επίσης, ο Γιάννης Γκίκας, δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω.

Την Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησαν ο Δημήτρης Μαραβέλιας, Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και Δημήτρης Καλογερόπουλος, συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας και Πολιτικής Επιτροπής, που κατέθεσαν στεφάνι.

Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 3

Από τον Διομήδειο Κήπο παρέστη ο διευθυντής Στέλιος Σούλιος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Σπύρος Τρωγιάνος και Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητές πανεπιστημίου.

Επίσης, παραβρέθηκε η δασάρχης Αιγάλεω κ. Ειρήνη Σούρα και προσωπικό του Δασαρχείου.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
 

– Λέλα Καραγιάννη: Η “Μπουμπουλίνα της Κατοχής” εκτελέστηκε στο Χαϊδάρι. Οι ήρωες που ρίχτηκαν στη λήθη

Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 5 Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 7 Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 9 Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 11 Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 13 Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 15 Φέτος θυμήθηκαν περισσότεροι τους "ξεχασμένους ήρωες" που εκτελέστηκαν στον Διομήδειο Κήπο 17

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button