ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμήθηκε η μνήμη των 59 εκτελεσμένων από τους Γερμανούς στον Διομήδειο Κήπο

“Μετά 72 χρόνια  και ακόμα συζητάμε για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στο Χαϊδάρι! Είμαστε απαράδεκτοι”. Φέτος ανέλαβε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος να κάνει την αυτοκριτική του, για λογαριασμό του πολιτικού συστήματος, για την απίστευτη χρονοτριβή να αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, που κατά χιλιάδες βασανίστηκαν στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και 59 από αυτούς εκτελέστηκαν σε μια ρεματιά του Διομήδειου Κήπου στις 8 Σεπτέμβρη 1944.

Η δήλωση του πρώην δημάρχου Αιγάλεω έγινε στο περιθώριο του μνημοσύνου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Συγγενών των Εκτελεσθέντων “Μνήμη”. Φέτος υπήρχε κάπως περισσότερος κόσμος, αλλά και μεγαλύτερη εκπροσώπηση από επίσημους φορείς, σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του παρελθόντος, κατά τις οποίες παρίσταντο μόνο οι συγγενείς και το Δ.Σ. του Ιδρύματος του Διομήδειου Κήπου. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι του χρόνου θα αναλάβει την διοργάνωση ο Δήμος Χαϊδαρίου, αίροντας μια πολύχρονη αμέλεια απέναντι σε ήρωες σαν την Λέλα Καραγιάννη, τον Μανώλη Λίτινα και τους άλλους αντιστασιακούς που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς λίγες μέρες πριν ο κατακτητής φύγει από την Ελλάδα. Η δημοτική αρχή Σελέκου έχει την μοναδική ευκαιρία να αποκαταστήσει ένα κορυφαίο ιστορικό καθήκον της πόλης μας.

Φέτος τον Δήμο Χαϊδαρίου εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Ναουάφ Δαουάχερ και Κώστας Τσουκνίδας. Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος Χαϊδαρίου παρέστη επίσημα στην επιμνημόσυνη δέηση, έστω κι αν δεν ήρθε ο ίδιος ο Μιχάλης Σελέκος. Επίσης ήρθε αξιωματικός, εκπρόσωπος της Σχολής Ευελπίδων. Από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου παρέστησαν η αντιπρόεδρος Ειρήνη Λυμπουσάκη και οι Βαγγέλης Ντηνιακός, Ηρακλής Δρούλιας, Κώστας Ασπρογέρακας, Αγγελική Γκανά – Ρηγάκη. Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ήρθε ως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Παραβρέθηκε και ο κ. Γιάννης Περράκης, πρώην δημοτικός σύμβουλος Αιγάλεω.

Από τον Διομήδειο Κήπο παρέστη ο διευθυντής Στέλιος Σούλιος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, Σπύρος Τρωγιάνος και Νίκος Χριστοδουλάκης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button