ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ονειρεμένο τουρ με τρένο “Κερατσίνι – Χαϊδάρι – Ασπρόπυργος”. Η διαδρομή και τα μοναδικά αξιοθέατα

To ταξίδι θα γίνεται με ειδικά διαμορφωμένους, πολυτελείς – πανοραμικούς συρμούς, που θα προμηθευτεί η Hellenic Train από τον Καναδά (ενδεικτική φωτογραφία).

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το σχέδιο του ΟΣΕ να αξιοποιήσει την εμπορική γραμμή “Ν. Ικόνιο – Κοιλάδα Δαφνιού – Θριάσιο” σε μια εντελώς διαφορετική επιχειρηματική κατεύθυνση, με σκοπό να μπει στον χώρο του τουρισμού, που γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη.

Βαθύτερη αιτία του νέου πρότζεκτ είναι το γεγονός ότι η εμπορική εκμετάλλευση της γραμμής, που κατασκευάστηκε εδώ και 20 σχεδόν χρόνια, έχει αποφέρει μηδαμινά έσοδα, καθώς φιλοξενεί το πολύ έναν συρμό με κοντέινερ την ημέρα.

Χαϊδάρι Σήμερα Μια πελώρια, μεταλλική σαρανταποδαρούσα περνάει από το Χαϊδάρι...
τουρ με τρένο “Κερατσίνι – Χαϊδάρι – Ασπρόπυργος”

Η ιδέα του “τουριστικού τρένου” τέθηκε υπόψιν κυβερνητικών παραγόντων από τις εταιρείες τής κρουαζιέρας στον Πειραιά. Τελικός αποδέκτης ήταν η διοίκηση του ΟΣΕ που πείστηκε πως υπάρχει σοβαρή ζήτηση για τέτοιες υπηρεσίες από το πολυπληθές κοινό της κρουαζιέρας. Ειδικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται διεθνώς για τις νέες τουριστικές υποδομές, πέρα από τις “πολυφορεμένες” στην Αθήνα, που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, χάρη στη στροφή επενδυτικών κεφαλαίων προς το παραλιακό μέτωπο της δυτικής πλευράς του Λεκανοπεδίου.

Η διαδρομή

Ονειρεμένο τουρ με τρένο "Κερατσίνι - Χαϊδάρι - Ασπρόπυργος". Η διαδρομή και τα μοναδικά αξιοθέατα 4

GREEN ΣΧΙΣΤΟ | ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ- ΜΟΝΗ | ΕΣΠΛΑΝΑΔΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ – AQUARIUM | ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ | ΕΛΕΥΣΙΝΑ | ΙΧΝΟΣ ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ | ΤΟΥΝΕΛ!

Το γυάλινο τρένο αφήνει πίσω του το νέο εντυπωσιακό λιμάνι της Cosco. Στα πρώτα χιλιόμετρα διασχίζει τη φουτουριστική πόλη Green Sxisto που χτίζει η Εκκλησία της Ελλάδος, κάτω από τον περίφημο Θρόνο του Ξέρξη.

Στο Άλσος Δαφνίου γίνεται στάση σε σταθμό αποβίβασης/επιβίβασης των τουριστών. Από το σημείο αυτό, όσοι αγοράζουν το σχετικό “πακέτο”, ακολουθούν με τα πόδια το ειδυλλιακό και μοναδικό παγκοσμίως Μονοπάτι της Αρχαίας Ιεράς Οδού, του αρχαιότερου δρόμου της Ευρώπης, που κατασκευάστηκε με ενέργειες του Δήμου Χαϊδαρίου στην υπέροχη κοιλάδα του Δαφνιού.

Οι επισκέπτες, πεζοπόροι ή ποδηλάτες, κάνουν πρώτη στάση στην εντυπωσιακή Μονή Δαφνίου, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και ακολούθως κατευθύνονται στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού της Αφροδίτης στην Αφαία.

Ονειρεμένο τουρ με τρένο "Κερατσίνι - Χαϊδάρι - Ασπρόπυργος". Η διαδρομή και τα μοναδικά αξιοθέατα 6

Επόμενος σταθμός το επικό Mega Aquarium. Το έργο ζωής του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου στην Εσπλανάδα Σκαραμαγκά, ο οποίος έδωσε σάρκα και οστά στα όνειρά του να ξεπεράσει το περίφημο ενυδρείο της Βαρκελώνης- μέχρι τώρα μεγαλύτερο της Μεσογείου!
Η τεράστια επισκέψιμότητά του κατέστησε την Αθήνα πρωταθλήτρια του θεματικού τουρισμού, καθώς και πρωταγωνίστρια στον all season τουρισμό στην Ευρώπη. Χάρη σε τέτοιες κινήσεις η μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας “πατάει γερά” και σε έναν νέο οικονομικό χώρο, δημιουργώντας νέα πρότυπα ισόρροπης ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ονειρεμένο τουρ με τρένο "Κερατσίνι - Χαϊδάρι - Ασπρόπυργος". Η διαδρομή και τα μοναδικά αξιοθέατα 8
Φωτό: Αποστόλης Βενέτης

Καλή πρωταπριλιά! Το “Χαϊδάρι Σήμερα” στέλνει τις ευχές του στο Υπουργείο Ανάπτυξης, που κρατάει πολύ μικρό καλάθι στις πολιτικές ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης και ενεργειακού εκσυγχρονισμού.

Από τον Σκαραμαγκά, όσοι τουρίστες το επιθυμούν κατευθύνονται προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με τη μίνι κρουαζιέρα “Θαλάσσια Ιερά Οδός”, μέρος της οποίας είναι η περιήγηση στον ιστορικό τόπο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Αντίθετα οι λάτρεις της πεζοπορικής περιήγησης και του ποδηλάτου συνεχίζουν προς Ελευσίνα πάνω στο Ίχνος της Αρχαίας Ιεράς Οδού, έργο του Πράσινου Ταμείου.

Οι υπόλοιποι επιστρέφουν με τα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Χαϊδαρίου στο τρένο. Είναι και οι πιο τολμηροί, αφού θα περάσουν το 900 μ. τούνελ στην πλαγιά του Ποικίλου, το οποίο ο ΟΣΕ, με τη συνεργασία της Disneyland, μετατρέπει σε “υπερ-τρενάκι του τρόμου”.

Ρεπορτάζ: Μενέλαος Χρόνης

Παρόμοια Άρθρα

6 Σχόλια

  1. κ. Μενελαε και του χρόνου. Είναι αλήθεια ότι αφού διάβασα σχεδόν όλο το άρθρο, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button