ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισοάδειο ή μισογεμάτο το ποτήρι;

Θωμάς Μπιζάς

Το ποτήρι είναι μισογεμάτο.

Εγώ εχτές είδα πάρα πολλά νέα παιδιά να γράφονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν κυρίως τον Κασελάκη .

Είδα πολλούς ανθρώπους να γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη.

Είδα πολλούς ανθρώπους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές και απογοητεύτηκαν, να ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να πηγαίνουν να ψηφίσουν.

Είδα χιλιάδες ανθρώπους να που ήταν απογοητευμένοι από την βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να ξαναβγαίνουν από το σπίτι και να πηγαίνουν να ψηφίσουν για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ζωντανό.

Είδα πολλούς αριστερούς που είχαν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνουν να ψηφίσουν για να διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα αριστερά του αντισώματα .

Είδα πάνω από 100.000 παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνουν να ψηφίσουν και νέα 40.000 μέλη να γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα στραπάτσα και τις ανοησίες εξακολουθεί να έχει ένα ισχυρό λαϊκό ρεύμα.

Αυτό το «ποτήρι» δεν μπορείς να το βλέπεις μισοάδειο , αλλά μισογεμάτο και κάτι παραπάνω.

Έτσι και αλλιώς όμως, γεμάτα ποτήρια δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ότι και να γινόταν στις χτεσινές εκλογές .

Τώρα το ερώτημα είναι θα πρέπει να ανησυχούμε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αν βγει ο Κασελάκης; Μα όποιος και να έβγαινε θα έπρεπε να ανησυχούμε !

Ακόμα και τον Λένιν να κλωνοποιούσαμε και να τον κάναμε πρόεδρο θα έπρεπε να ανησυχούμε .

Μήπως εγώ που στήριξα τον Τσακαλώτο για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά αντισώματα , ήμουν βέβαιος ότι ο Ευκλείδης θα τα κατάφερνε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό αριστερό κόμμα; Φυσικά και δεν ήμουν σίγουρος.

Σε μια τόσο σύνθετη και παράξενη πραγματικότητα δεν δικαιούμαστε να κοιτάμε το φλιτζάνι του καφέ για να προβλέψουμε το μέλλον αλλά πρέπει να οικοδομήσουμε το μέλλον και για την αριστερά και για την κοινωνία.

Εχτές το βράδυ με ρώτησε η γυναίκα μου : πως θα λειτουργήσει τώρα αυτό το κόμμα. Της απάντησα ότι το κόμμα είχε πάψει να λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό και αυτό το ήξεραν οι πάντες . Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ καιρό ήταν ένα κόμμα παραγόντων της αριστεράς που νόμιζαν πως έχουν ένα κόμμα μελών και δομών ενώ δεν είχαν τίποτα.

Ο κόσμος κράταγε το ΣΥΡΙΖΑ όσο όρθιο μπορούσε και εχτές ο κόσμος έδωσε άλλη μια ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από τον ποιο πρόεδρο ψήφιζε ο κάθε ένας.

Τα ποσοστά των υποψηφίων τα καθόρισαν χιλιάδες άνθρωποι και αποτυπώνουν με σχετική ακρίβεια την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ και στο εσωτερικό του και στην κοινωνία.

Υ.Γ και οι φόβοι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι βάσιμοι και οι ελπίδες είναι βάσιμες . Μόνο η ζωή θα δείξει τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο ενδιαφέρον εγχείρημα στον χώρο της αριστεράς μετά το ΕΑΜ και την ΕΔΑ.

Για το μέλλον ένα ξέρω , πως δεν ξέρω τίποτα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button