ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Φαρκαδόνα S.O.S.: “Η καταστροφή σοκαριστική, ο δρόμος μακρύς” – Μπορείς να βοηθήσεις!

Η Θεσσαλία προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια της. Ένας Χαϊδαριώτης που πήρε μέρος σε αποστολή βοήθειας στη Φαρκαδόνα, ο Θοδωρής Χρυσικόπουλος, μάς είπε ότι συγκλονίστηκε όταν είδε ανθρώπους να περπατούν χωρίς παπούτσια. Για τη συγκεκριμένη προσπάθεια ενίσχυσης των πλημμυροπαθών, που είναι σε άμεση επαφή μαζί τους, μιλάει στο “Χαϊδάρι Σήμερα” η κ. Νικόλ Λουίζ Μέμηλα.

Ονομάζομαι Νικόλ Λουίζ Μέμηλα. Το πατρικό μου σπίτι είναι στη Φαρκαδόνα, ζω στην Αθήνα και εργάζομαι στην εταιρεία “Σταθερές Συγκοινωνίες” (ΣΤΑΣΥ). Μετά την πρωτοφανή καταστροφή του θεσσαλικού κάμπου κινητοποιήθηκα άμεσα να βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ τους πληγέντες.

Μέσω των συγγενών μου στη Φαρκαδόνα ήρθα σε επαφή με την ομάδα “Φαρκαδόνα SOS” στο Facebook η οποία συστάθηκε ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Πρόκειται για νέα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας, που ζουν στην Αθήνα, με αγνές προθέσεις αποποιούμενοι κάθε πολιτικής απόχρωσης.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης ήταν άμεση και μεγάλη. Η συγκέντρωση και ο συντονισμός γίνεται στο Γκύζη, στην οδό Ραγκαβή 49. Εκεί φορτώνονται τα φορτηγά και γίνονται οι αποστολές.

Επικοινωνούμε απευθείας με κοινότητες και συλλόγους του Δήμου Φαρκαδόνας για τις ανάγκες τους και την παραλαβή των ειδών.

Φαρκαδόνα S.O.S.: "Η καταστροφή σοκαριστική, ο δρόμος μακρύς" - Μπορείς να βοηθήσεις! 3
Ο Χαϊδαριώτης Θοδωρής Χρυσικόπουλος οδήγησε ένα από τα φορτηγά της ΣΤΑΣΥ με βοήθεια στη Φαρκαδόνα.
Φαρκαδόνα S.O.S.: "Η καταστροφή σοκαριστική, ο δρόμος μακρύς" - Μπορείς να βοηθήσεις! 5

Στην προσπάθειά μας ανταποκρίθηκαν άμεσα, τόσο η διοίκηση όσο και οι συνάδελφοι της ΣΤΑΣΥ. Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου παραχώρησε η εταιρεία ένα φορτηγό και ένα van μαζί με τρεις εθελοντές οδηγούς και εμένα. Φορτώσαμε τα φορτηγά με τα είδη που είχαμε συγκεντρώσει στην αποθήκη στο Γκύζη και ταξιδέψαμε αυθημερόν στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική η βοήθεια του συναδέλφου Θεόδωρου Χρυσικόπουλου. Επιλογές οχημάτων, μεταφορές και συντονισμός έγιναν όλα πιο εύκολα χάρις στην εμπειρία του.

Φτάνοντας εκεί, σοκαριστήκαμε όλοι, βλέποντας από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Είμαστε αισιόδοξοι όμως. Μας δυναμώνει η αλληλεγγύη των ανθρώπων που φέρνουν συνεχώς είδη για τους πληγέντες.

Ο δρόμος είναι μακρύς.
Οι ανάγκες παραμένουν.
Θα συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί.

Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε σήμερα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου είναι:
Απορρυπαντικά, γάντια, τρόφιμα, παπούτσια (37-45), χαρτικά, καθαριστικά, εσώρουχα, κάλτσες, μπουφάν, φόρμες ενηλίκων, κουβέρτες, παπλώματα, ζωοτροφές, σκυλοτροφές, γατοτροφές, σκούπες σκληρές, φαράσια και φτυάρια.

Δεν χρειάζονται άλλα παιδικά ρούχα!

Ευχαριστώ πολύ

* Αν κάποιος επιθυμεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια μπορεί να επικοινωνήσει είτε με το Φαρκαδόνα S.O.S. είτε με την εφημερίδα μας [email protected] ή 2105822178.

Φαρκαδόνα S.O.S.: "Η καταστροφή σοκαριστική, ο δρόμος μακρύς" - Μπορείς να βοηθήσεις! 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button