Σε εντατικούς ελέγχους προβαίνουν από την περασμένη Τρίτη 4 Αυγούστου όλα τα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής με στόχο την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στο Χαϊδάρι οι έφοδοι δεν γίνονται μόνο από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες γειτονικών πόλεων, σε όλο το 24ωρο.

Επικεντρώνονται κυρίως στους νέους  κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Ακόμα γίνονται εντατικοί έλεγχοι σε επιβάτες και οδηγούς μέσων μαζικής μεταφοράς για τη χρήση μάσκας. Υπενθυμίζουμε πως η μη χρήση της στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, επιφέρει χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Όμως σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέχρι στιγμής στο Χαϊδάρι δεν καταλογίστηκε κάποια από τις παραπάνω παραβάσεις. Έτσι προς το παρόν τα μπλοκ επιβολής προστίμων που διαθέτουν οι αστυνομικοί, είναι γεμάτα από λευκές σελίδες.

Οι  έλεγχοι στο Χαϊδάρι  θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.