ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Και σε τρίτο σχολείο κρούσμα στο Δάσος – Μια μητέρα “πυροβολεί”

Σε μαθητή ενός ακόμη σχολείου της πόλης βεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού και έτσι φτάνουμε τα τρία συνολικά, στα οποία αύριο Δευτέρα δεν θα λειτουργήσει κάποιο τμήμα. Με αφορμή αυτό το γεγονός μητέρα επικοινώνησε με την εφημερίδα μας για να εκφράσει την αγωνία και τον θυμό της, διότι οι δημόσιες αρχές δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια προς την κατεύθυνση της αποτροπής της διασποράς, όπως λέει, πέρα από το λουκέτο σε κάποια τμήματα.

Η τελευταία περίπτωση, στην οποία αναφερόμαστε, αφορά το 6ο Γυμνάσιο Δάσους, στην οδό Μπουμπουλίνας, στο οποίο αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος Γ2 έως 9/10. Το κρούσμα έγινε γνωστό την Παρασκευή το μεσημέρι. Το 6ο Γυμνάσιο προστίθεται στο 8ο Δημοτικό (έκλεισε τμήμα ΣΤ1 μέχρι 12/10) και το ιδιωτικό λύκειο Πολύτροπη Αρμονία (οδός Σωκράτους, έκλεισαν τα τμήματα Α1 έως 11/10 και Α2 έως 12/10).

Μια μητέρα “πυροβολεί”

“Το στρεβλό είναι οτι δεν εχει γινει ούτε ιχνηλάτηση ούτε συνολική ενημερέση στη σχολική κοινότητα”, μας λέει μια μητέρα μαθητή του 6ου Γυμνασίου, και συνεχίζει: “Εγώ το έμαθα πρώτα από το παιδί μου και στη συνέχεια απο τη διεύθυνση του σχολείου, που μας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του τμηματος Γ1”.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η διαδικασία των τεστ, τα οποία θεωρούνται από την ειστημονική κοινότητα ως βασικό μέτρο εντοπισμού των φορέων και αποτροπής της διασποράς. Η κυρία με την οποία μιλήσαμε, λοιπόν, επιβεβαίωσε την απογοητευτική πραγματικότητα: Διαδικασία μαζικών τεστ στα σχολεία δεν υπάρχει και το κόστος ανίχνευσης βαρύνει αποκλειστικά τον πολίτη! Από άλλη πηγή μάθαμε ότι έτσι βρέθηκε και το κρούσμα στο 6ο Γυμνάσιο. Δηλαδή κάποιοι γονείς είναν την πρόνοια να κάνουν εξέταση στο παιδί τους, επειδή είχε έρθει σε επαφή με το παιδάκι που βρέθηκε θετικό στο 8ο Δημοτικό…

“Εγώ έκανα τεστ και στο δικό μου παιδί και τη Δευτέρα μεσημέρι θα γνωριζω το αποτέλεσμα”, μας λέει η συνομιλήτριά μας. “Το έκανα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο στο Χαϊδάρι και για μαθητές κοστίζει 65€. Ο ΕΟΔΥ με ενημέρωσε ότι αν δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν παρέχεται η εξέταση δωρεάν. Αν έχει κανείς τα χρήματα λοιπόν, εξετάζεται και προστατεύει και τους υπόλοιπους. Δεν έχουμε λεφτά να δίνουμε για τεστ που οφείλε η Πολιτεια να κάνει δωρεάν. Φτάνει πια. Οι πιο επικίνδυνοι φρείς είναι οι ασυμπτωματικοί και τα παιδιά δεν είχαν συμπτώματα!”

Η μητέρα με την οποία μιλάμε δεν μασάει τα λόγια της: “Κατά τα άλλα είναι αλήτες οι καταληψίες. Την Τετάρτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με θεμα τα σοβαρά ζητήματα σχετικά με τον κορωνοϊό και μας παρέπεμψε στο πρωτόκολλο. Ο Δήμος μεταφέρει την ευθύνη στον ΕΟΔΥ και ο ΕΟΔΥ στην ατομική ευθύνη. Ανήμπορη ή αδιάφορη είναι η Πολιτεία; Μπορούμε πανεύκολα να γίνουμε Μπέργκαμο κι αυτό είναι τρομακτικό. Μιας και δεν πρέπει να εχουμε εμπιστοσυνη στους “υπεύθυνους”, ας κάνουμε ό,τι μπορούμε ο καθένας από το μετερίζι του για να βρεθούμε καλοί στο μέτρημα στο τέλος”.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button