ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Και οι πυροφύλακες έχουν ψυχή!

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό περιστατικό βρέθηκαν σήμερα οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου.

Στην φύλαξη της Καψαλώνας, στο Ποικίλο (κιόσκι οδού Κατράκη) βρήκαν ένα σημείωμα που απευθυνόταν στους ίδιους. Ανάμεσα σε ύβρεις, όπως είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο κ. Γιώργος Μπρουσκάκης, κατηγορούσε την υπηρεσία ότι δεν είχε χθες πυροφύλακα στο σημείο αυτό.

Δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο να προβαίνουν κάποιοι σε καταγγελίες και να χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις, χωρίς πρώτα να ρωτήσουν τι συμβαίνει. Για το λόγο αυτό ο κ. Μπρουσκάκης θέλει να απαντήσει για λογαριασμό των εργαζομενων στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, που παλεύουν όλο το καλοκαίρι, νύχτα μέρα, σε φυλάξεις, περιπολίες, αλλά και στην πρώτη γραμμή των περιστατικών που και εφέτος είχαμε και κάποια ήταν και ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ας μην ξεχνάμε ότι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που έχουμε δημοσιεύσει, σε κάποια από τα προαναφερθέντα συμβάντα η Πυροσβεστική έφτασε αφού είχαν σβηστεί οι φλόγες χάρη στην άμεση επέμβαση της τοπικής δύναμης.

Χτες Πέμπτη 23 Αυγούστου, λοιπόν, η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να μην διαθέσει πυροφύλακα στην Καψαλώνα, λόγω της πολύ βαριάς ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Ωστόσο υπήρχαν δύο φυλάξεις με θέα στο σημείο αυτό του Ποικίλου, μία στον Προφήτη Ηλία και μία απέναντι στο φυλάκιο του Διομήδειου Κήπου. Επίσης βρισκόταν σε κίνηση εποχούμενη περιπολία σε όλη την περίμετρο της πόλης.

Σήμερα το πρωί, με σημαντικά λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από χτες, αλλά και πάλι πάνω από τα ασφαλή όρια, ο πυροφύλακας που βρισκόταν στην Καψαλώνα αισθάνθηκε δυσφορία. Οι συνάδελφοί του που έσπευσαν τον βοήθησαν και του έριξαν κολλύριο στα μάτια.

Και οι πυροφύλακες έχουν ψυχή, λοιπόν. Ο παράγοντας “άνθρωπος” δεν στερείται αξίας. Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας στον τομέα αυτό έχουν αποδείξει εργατικότητα και αφοσίωση.

ΥΓ. Μακάρι να υπήρχε στο πλευρό των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας ένα διαθέσιμο και εκπαιδευμένο δυναμικό εθελοντών, πέρα από την πάντα ενεργή ΛΕΦΕΔ. Στον τομέα αυτό η πόλη υστερεί και -επιτέλους- κάτι πρέπει να γίνει, αντίστοιχο με το κίνημα που έχει αναπτυχθεί σε άλλους Δήμους. Χαρακτηριστικά, δείτε αυτό: Δύο νέα πυροσβεστικά για εθελοντική ομάδα του Αιγάλεω!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button