ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εξωπραγματικό ρεκόρ ρύπανσης της ατμόσφαιρας στο Χαϊδάρι από τις φωτιές!

Σύμφωνα με την πλατφόρμα www.air-quality.gr, “χτύπησε κόκκινα” η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Λεκανοπέδιο σήμερα 23 Αυγούστου. Ειδικά στο Χαϊδάρι το πρωί καταγράφηκε ένα απίθανο αρνητικό ρεκόρ!

Πολύς κόσμος λείπει ακόμη -ευτυχώς. Όσοι όμως βρίσκονται στην πόλη σήμερα υποφέρουν από την πολύ βαριά ατμόσφαιρα. Τα εξαιρετικά βλαβερά για την υγεία μικροσωματίδια από την κάπνα κάνουν την ανάσα πολύ δύσκολη και -ορθά- αρκετοί κυκλοφορούν με μάσκες.

Η σελίδα Panacea, που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την ατμοσφαιρική κατάσταση, έδειξε ότι το Χαϊδάρι ήταν η πιο επιβαρυμένη περιοχή στο Λεκανοπέδιο, προφανώς λόγω της φοράς του ανέμου. Το πρωί μάλιστα καταγράφηκε το εξωπραγματικό νούμερο 144 PM2,5 (mg/κμ), ενώ κάθε αριθμός πάνω από 75 αναφέρεται σε κατάσταση ατμόσφαιρας εξαιρετικά κακή!

Εξωπραγματικό ρεκόρ ρύπανσης της ατμόσφαιρας στο Χαϊδάρι από τις φωτιές! 3

Νωρίς το μεσημέρι ελήφθη η παραπάνω εικόνα με βελτιωμένη κατάσταση με 55 PM2,5 (mg/κμ), αλλά και πάλι στο όριο “πολύ κακή”. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το Λεκανοπέδιο έχει “πρασινίσει” (λιγότερο από 20 PM2,5 (mg/κμ), ενώ στο Χαϊδάρι είναι 21 (“μέτρια”), στο Μαρούσι 22 κα;ι στο Φάληρο 24.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button