ΕΛΛΑΔΑ

Η άσφαλτος βάφτηκε άσπρη – Γιατί έγινε η παρέμβαση στην Κακιά Σκάλα;

Η “Ολυμπία Οδός”, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, εφάρμοσε ειδική επίστρωση άσπρου χρώματος στο κατάστρωμα της σήραγγας «Θησέας», στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα της προς Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο προς την Πελοπόννησο, το λευκό χρώμα στον δρόμο συμβάλλει στην αυξημένη ορατότητα εντός του τούνελ, βοηθά τον οδηγό να έχει καλύτερη αντίληψη του χώρου και των υπόλοιπων οχημάτων κοντά του και τον αποφορτίζει από το άγχος ότι μπαίνει σε σήραγγα. Συνεπώς, αυξάνεται η ασφάλεια κατά την κίνηση εντός αυτής.

Επίσης, η διαγράμμιση είναι περισσότερο εμφανής, συμβάλλοντας στην ευκολότερη διατήρηση της πορείας του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας και στη δημιουργία ενός πιο άνετου περιβάλλοντος για τον οδηγό.

Η λευκή επίστρωση έχει αυξημένη ανακλαστική ιδιότητα κάτι που βοηθά να μειώνεται η ένταση του τεχνητού φωτισμού εντός του τούνελ χωρίς να ελαττώνεται η ορατότητα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείται ενέργεια και προστατεύεται το περιβάλλον.

Η τοποθέτηση της νέας επίστρωσης στη συγκεκριμένη σήραγγα έγινε σε πειραματικά, για να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα από τους οδηγούς που θα διέρχονται από αυτή. Όπως ανακοινώθηκε από την “Ολυμπία Οδό”, μέχρι να εξοικειωθούν οι διερχόμενοι με τη νέα κατάσταση εντός του συγκεκριμένου τούνελ, η ανώτατη ταχύτητα κίνησης εντός αυτού θα διατηρηθεί στα 80 χλμ./ώρα. Σε επόμενο στάδιο, η λευκή επίστρωση θα εφαρμοστεί στο κατάστρωμα και άλλων σηράγγων του αυτοκινητόδρομου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button