ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η αντεπίθεση του Σελέκου για προσλήψεις και υποδομές του Δήμου

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Μιχάλης Σελέκος στις καταγγελίες του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλη Καρατζαφέρη, για “ρουσφετολογικές προσλήψεις και ανυπαρξία συντήρησης των υποδομών του Δήμου”. Όλα αυτά κατά την μαραθώνια και γεμάτη ένταση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου, που συνεχίζει να μας απασχολεί.

Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο, λοιπόν, στην πενταετία που η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν στη διοίκηση του Δήμου έγιναν μόνο μια φορά οκτάμηνες προσλήψεις και μέσω ΑΣΕΠ. Με απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παρατάθηκαν οι συμβάσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων. «Ήταν το μοναδικό προσωπικό που πήραμε με οκτάμηνο», επέμεινε. Επίσης το ίδιο διάστημα, ύστερα μετά από αιτήματα για αμοιβαίες μεταθέσεις, έφυγαν 15 εργαζόμενοι για άλλους Δήμους και ήρθαν 22.

“Μέσω ΑΣΕΠ πήραμε ειδικότητες που είχε ανάγκη ο Δήμος”

Στη συνέχεια απάντησε στις κατηγορίες του Β. Καρατζαφέρη για ασυλλόγιστες προσλήψεις στην αυτεπιστασία. Συγκεκριμένα, έγιναν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και ο Δήμος δεν καταβάλει ούτε ένα ευρώ για τη μισθοδοσία τους και τις ασφαλιστικές εισφορές. «Το καταφέραμε σαν Δήμος με τις ενέργειες που έκαναν οι υπηρεσιακοί. Καταγράψαμε τις ανάγκες και καταφέραμε να πάρουμε μέσω αυτού του προγράμματος το περισσότερο προσωπικό προς όφελος του Δήμου. Δεν έγιναν ρουσφετολογικές ενέργειες. Μέσω ΑΣΕΠ πήραμε διάφορες ειδικότητες που είχε ανάγκη ο Δήμος μας, όπως ξυλουργούς, ελαιοχρωματιστές και άλλους τεχνίτες. Είναι μεγάλο το πακέτο των έργων που έγιναν από την αυτεπιστασία. Παράλληλα προμηθευτήκαμε δύο αυτοκίνητα 4Χ4 και τρία Ι.Χ. μέσα από χορηγίες για τις ανάγκες αυτών των εργαζομένων. Δεν βγήκαμε όμως να το διατυμπανίζουμε. Καμία πρόσληψη δεν έγινε εκτός ΑΣΕΠ», ισχυρίστηκε ο κ. Σελέκος.

«Το κόστος των εργαζομένων»

Η αντεπίθεση του Σελέκου για προσλήψεις και υποδομές του Δήμου 1

Παράλληλα, για το μισθολογικό κόστος υπενθύμισε πως, επί δημαρχίας Μαραβέλια, ο Δήμος έδινε 1.000.000 ευρώ το χρόνο στις ΚΟΙΝΣΕΠ, για να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και τα τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Για τους 51 εργαζομένους που μονιμοποιούνται στους παιδικούς σταθμούς τόνισε πως πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ, ενώ οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν με οκτάμηνη σύμβαση του ΟΑΕΔ μονιμοποιούνται και αυτοί μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Κάτι για το οποίο η παράταξη του είναι περήφανη, γιατί ήταν η μοναδική απόφαση στην Ελλάδα που άνοιξε το δρόμο για μονιμοποίησή τους, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το μισθολογικό τους κόστος ισοσκελίζεται από αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις άλλων εργαζομένων.

Δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τους νέους εργαζομένους που ανέλαβαν υπηρεσία στο Δήμο: «Μην ξεχνάτε πως με δική μας απόφαση ενεργοποιήθηκε η προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ. Με αυτή προσλαμβάνονται 58 άτομα στο τμήμα καθαριότητας, που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους και ξελασπώνουν το Δήμο. Επίσης οι εργαζόμενοι που θα έρθουν μέσω οκταμήνων ΟΑΕΔ και θα είναι 134 στον αριθμό, θα είναι επίσης μετά από δικές μας ενέργειες και θα τους βρείτε σε όλες τις υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε στα δικαστήρια με τον προμηθευτή λαμπτήρων»

Για τον ελλιπή δημοτικό φωτισμό και τις καμένες λάμπες ο κ. Σελέκος υποστήριξε πως αυτοί έβαλαν όρους και προδιαγραφές στον προμηθευτή, γιατί δεν μπορούν να καίγονται οι λάμπες μετά από λίγες ώρες. Μάλιστα κατέθεσαν προκήρυξη με τον όρο να υπάρχουν προδιαγραφές CE, ενώ αυτή τη στιγμή ο Δήμος βρίσκεται στα δικαστήρια με τον προμηθευτή. Επίσης για την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού είχαν έρθει σε επαφή με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για λήψη δανείου ύψους 780.000 ευρώ. Η Τεχνική Υπηρεσία έχει κάνει μελέτη για να την καταθέσει και ο Δήμος να λάβει το δάνειο.

Αντιπαράθεση με Καρατζαφέρη και για τους κοινόχρηστους χώρους

Για τους κοινόχρηστους χώρους υπενθύμισε στον κ. Καρατζαφέρη πως η δημοτική τους αρχή επέβαλε την οριοθέτηση. Έτσι σταμάτησε η παράνομη κατάληψη των πεζοδρομίων στην Καραϊσκάκη. Μάλιστα για αυτό το θέμα ήρθαν σε ρήξη με τους καταστηματάρχες. «Εκείνοι έφεραν τα σχέδια στο Δήμο, ενώ οι υπηρεσιακοί πήγαιναν και τους έλεγχαν, Δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Η σφραγίδα τους βεβαίωνε πόσα έσοδα έπρεπε να πληρώσουν οι επιχειρηματίες», του είπε.

«Σε ποιον επιβάλατε πρόστιμο; Μια φορά βγήκε η επιτροπή το 2016 και ξαναμπήκε μέσα. Ελάτε από το γραφείο μου να το εξακριβώσουμε», ήταν η ανταπάντηση του κ. Καρατζαφέρη.

Αυτούς τους σκοπούς «κρύβει» το πρόβλημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Επίσης ο κ. Σελέκος τόνισε πως έχει «αφήσει» στη νέα δημοτική αρχή μια σειρά από σχεδόν έτοιμα έργα, όπως τα αντιπλημμυρικά, την αναβάθμιση των παιδικών χαρών, το ΚΑΠΗ Κουνελίων, την ανάπλαση της οδού Φαβιέρου, την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης και άλλα, που υλοποιούνται μέσω επιχορηγήσεων.

Τέλος θέλησε να δώσει εξηγήσεις για το πρόβλημα με τη στέγη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Υποστήριξε πως η μεταφορά της στο νέο χώρο έγινε την άνοιξη. Όταν το αντιληφθήκαν δρομολόγησαν την αποκατάσταση της στέγης, που κατά την άποψη του είναι κάτι που επισκευάζεται. Όμως θεώρησε πως η διάδοση του συγκεκριμένου ζητήματος από τη σημερινή δημοτική αρχή κρύβει σκοπιμότητες. Χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να πετύχουν τη μεταφορά της σε άλλο χώρο και την εκμίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου σε ιδιώτη.

Σχετικά δημοσιεύματα: Οξύνεται η πολιτική κόντρα: Επίθεση Καρατζαφέρη για τις υποδομές της πόλης – Αντίδραση Σελέκου.    /   Το στριπτίζ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης”

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button