ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Μια πρώτη νίκη για το Χαϊδάρι” – Ωριμάζει η παραχώρηση της “Γιορτής”

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, εξέφρασε -εμμέσως πλην σαφώς- την πρόθεση της κυβέρνησης να παραχωρήσει το Τουριστικό Περίπτερο Δαφνίου (Γιορτή, πρώην Δάφνες) στον Δήμο Χαϊδαρίου. 
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή δυτικής Αθήνας Κρίτωνα Αρσένη (Μέρα 25), αν δεσμεύεται η κυβέρνηση να παραχωρήσει τουλάχιστον τη χρήση του ακινήτου στον Δήμο μας, ο υφυπουργός απάντησε ότι “πρόθεση είναι να παραχωρεί ακίνητα στην αυτοδιοίκηση, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προσεγγίζει με θετική διάθεση κάθε αίτημα”. Ο κ. Αρσένης, παίρνοντας το λόγο ερμήνευσε τη φράση αυτή σαν πρόθεση να γίνει η παραχώρηση, χωρίς να υπάρξει διορθωτική δήλωση από την μεριά του κυβερνητικού αξιωματούχου. 
Η εκ νέου παραχώρηση του ακινήτου αυτού στο Χαϊδάρι αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου, από το 2017, οπότε έληξε η 20ετής κατά χρήση παραχώρηση και επιστράφηκε στην ΕΤΑΔ, με τον φόβο της ιδιωτικοποίησης να είναι υπαρκτός.
Ο Κρίτων Αρσένης, μετά τη συζήτηση στη Βουλή, δήλωσε σχετικά:
 
“Μια πρώτη νίκη για το Χαϊδάρι. Ο Δήμος χρειάζεται τα έσοδα από το Τουριστικό Περίπτερο Δαφνίου «Εστιατόριο «Γιορτή» για να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να αποτραπεί κάθε πιθανότητα πώλησης του χώρου (στην καρδιά του αρχαιολογικού περίπατου της Ιεράς Οδού) σε ιδιώτη. Ζήτησα από την Κυβέρνηση να το παραχωρήσει ξανά στο Δήμο. Και ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να το κάνει. Επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο για την παραχώρηση του αναψυκτήριου της Μονής Δαφνίου στις 6/12/2019.”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button