ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οξύνεται η πολιτική κόντρα: Επίθεση Καρατζαφέρη για τις υποδομές της πόλης – Αντίδραση Σελέκου


Πολυμέτωπη επίθεση στην απελθούσα διοίκηση Σελέκου εξαπελυσε ο Βασίλης Καρατζαφέρης κατά  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου. Ο στενός συνεργάτης του Β. Ντηνιακού και εντεταλμένος σύμβουλος Τεχνικής Υπηρεσίας “άνοιξε” τη συζήτηση για τα οικονομικά και έφτασε στον χώρο των υποδομών του Δήμου, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Βασίλης Καρατζαφέρης έχει το λόγο. Δίπλα του ή Μεμη Κοντογιάννη.

Ο κ. Καρατζαφέρης, αφού αρχικά έκανε λόγο για ασυλλόγιστες προσλήψεις που έγιναν στο Δήμο, επεκτάθηκε στην κακή κατάσταση του Κολυμβητηρίου και των σχολείων της πόλης.

Ξεκινώντας την εισήγησή του, χαρακτήρισε απαράδεκτη και απογοητευτική τη στάση που κρατάει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση». Κάτι που δεν τον εκπλήσσει, όπως είπε, αφού η ιδεολογία αυτής της παράταξης αντιτίθεται στην αστική δημοκρατία.

«Γιατί δεν κάνατε έναν οργανισμό στο Δήμο;»

Έδωσε την απάντησή του σε αυτούς που καταλογίζουν στη σημερινή δημοτική αρχή, διοικητική απειρία, μέσω ερώτησης: «Εσείς που λέτε πως είστε διοικητικά έμπειροι, γιατί δεν κάνατε τόσο καιρό που διοικήσατε έναν οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας; Για να ξέρουμε αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήρθαν για εργασία στο Δήμο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Που να λέει πως ο Δήμος μας χρειάζεται λ.χ πέντε υδραυλικούς. Και γιατί δεν καλύψατε αυτές τις θέσεις;”

Ο Μ. Σελέκος αντέδρασε κατηγορώντας τον ομιλητή πως δεν γνωρίζει πόσους εργαζομένους ζήτησε ο Δήμος και για πόσα άτομα δοθηκαν εγκρίσεις.

«Πήρατε εργαζόμενους χωρίς να έχετε εξασφαλισμένη ούτε τη μεταφορά τους»

Ο Β. Καρατζαφέρης επέπληξε την προηγούμενη διοίκηση τονίζοντας πως, ενώ προσέλαβε περισσότερα από 60 άτομα με οκτάμηνη σύμβαση στο τμήμα της Αυτεπιστασίας και με αυτόν τον αριθμό εργαζομένων η πόλη μας θα μπορούσε να έχει μεταμορφωθεί, τελικά δεν αποκόμισε τίποτα. Αυτό διότι δεν υπολόγισε η τότε δημοτική αρχή πως οι υπηρεσίες δεν διέθεταν τα απαραίτητα οχήματα για να μεταφέρονται καθημερινά στα σημεία εργασίας τους. Έτσι η μεταφορά τους γινόταν ανά τριάδες με ένα μόνο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν στην ουσία οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να δουλεύουν μόνο μία ώρα την ημέρα, αφού τον υπόλοιπο χρόνο του ωραρίου τους τον δαπανούσαν για τη μεταφορά και την επιστροφή τους.

Ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως προσέλαβαν περίπου 65 άτομα αντί για 30, οι οποίοι θα μπορούσαν να μεταφέρονται έγκαιρα, γιατί, κατά την άποψή του, “ήταν ψήφοι” .

Τη στιγμή εκείνη οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», διαμαρτυρήθηκαν πολύ εντονα. Το ίδιο έκανε και ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου, Κώστας Δημουλάς, φωνάζοντας πως το στέλεχος της σημερινής διοίκησης δεν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν μισθοδοτούνταν από το Δήμο, αλλά από τον ΟΑΕΔ.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός»

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Τσατσαρώνης, αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά.

Οξύνεται η πολιτική κόντρα: Επίθεση Καρατζαφέρη για τις υποδομές της πόλης - Αντίδραση Σελέκου 3

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον κ. Δημουλά ήταν σε όλη τη διάρκεια της διακοπής ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Φώτης Θοεδωρακόπουλος, ρωτώντας, αν είναι αυτή στάση εργαζόμενου. Οι πολιτικές αντιδικίες ανάμεσα στη διοίκηση και την αντιπολίτευση διαρκώς οξύνονταν.

Οξύνεται η πολιτική κόντρα: Επίθεση Καρατζαφέρη για τις υποδομές της πόλης - Αντίδραση Σελέκου 5

Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι σε λίγα λεπτά. Ο Βασίλης Καρατζαφέρης ξεκαθάρισε προς το Σώμα. πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και δεν έχει σκοπό να κοροϊδέψει κάποιον. Έθεσε υποψηφιότητα μόνο και μόνο για να προσφέρει στο Χαϊδάρι. «Όταν δεν υπάρχει οργανισμός στο Δήμο μας, κρατάμε σε ομηρία τους εργαζόμενους. Εμείς θα συστήσουμε οργανισμό», ανακοίνωσε.

Δραματική η κατάσταση στο Κολυμβητήριο

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση του Κολυμβητήριου, υπολογίζοντας πως χρειάζονται τουλάχιστον 50.000 ευρώ για την αποκατάστασή του. “Δεν υπάρχουν καζανάκια, δεν λειτουργούν τα ντουζ, δεν υπάρχουν πλακάκια στα ντουζ και τις πισίνες. Εσείς, κύριε Σελέκο, τι κάνατε γι αυτό;», ρώτησε.

«Το μόνο που κάνατε ήταν να αντιδικείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Από το Κολυμβητήριο «πέρασε» στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή κατάφερε να εξασφαλίσει μόνο 200.000 ευρώ από ένα πρόγραμμα για πέντε σχολεία που είναι υπό κατάρρευση. Μάλιστα, σε δύο από αυτά, οι στέγες, είναι έτοιμες να πέσουν. Όμως –πάντα κατά τον κ. Καρατζαφέρη- η τότε διοίκηση Σελέκου ανάλωνε το χρόνο της για να αντιδικεί με την τότε περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα τα σχολεία δεν διαθέτουν πυρασφάλεια και τα ανάλογα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους.

«Γιατί η πόλη είναι σκοτεινή;»

Αναφέρθηκε ακόμη στον ελλιπή φωτισμό της πόλης, εξ αιτίας της τοποθέτησης ακατάλληλων λαμπτήρων στις κολώνες. Όπως ανέφερε, οι λαμπτήρες που προμηθεύονταν ήταν χωρίς πιστοποίηση CE, κινεζικής και αμφιβόλου προελεύσεως. Έτσι τα γερανοφόρα του Δήμου και ο ηλεκτρολόγος ήταν συνεχώς «επιστρατευμένοι» για την αλλαγή τους.

Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε και για το γκαράζ του Δήμου. Ο τοίχος του και η πόρτα του είναι έτοιμα να πέσουν, κάτι για το οποίο τον έχει ενημερώσει ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Δημήτρης Σταυρίδης και το Σωματείο Εργαζομένων. Ισχυρίστηκε πως βρήκαν λύση στο πρόβλημα, αλλά με κόστος. «Τι κάνατε εσείς κ. Σελέκο; Ήταν έτοιμος ο τοίχος να πέσει. Κινδύνευαν οι εργαζόμενοι», τον ρώτησε και πάλι. Από την άλλη τα απορριμματοφόρα τα έπλεναν στο δρόμο και τα “ζουμιά” έφταναν στην πόρτα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και διαμαρτύρονταν οι εκεί εργαζόμενοι.

Τέλος κατήγγειλε πως η Διοίκηση Σελέκου δεν έκανε ποτέ ελέγχους στους κοινόχρηστους χώρους που καταλαμβάνουν οι καταστηματάρχες.

«Εμείς όμως ελέγχους κάνουμε και πρόστιμα επιβάλλονται»

Μάλιστα ποτέ δεν επέβαλαν κάποιο πρόστιμο  κατά την θητεία τους ούτε οι αντίστοιχες επιτροπές βγήκαν για ελέγχους. «Όλα ήταν στα λόγια. Κατά τα άλλα, εμείς ήμασταν με τους μαγαζάτορες θεωρητικά και εσείς ήσασταν εναντίον τους». Όμως η προηγούμενη διοίκηση έκανε κάτι «θεϊκό», κατά την έκφρασή του. Συγκεκριμένα, έστελναν τους τοπογράφους του Δήμου να μετρήσουν τα τραπεζοκαθίσματα, κάτι που δεν γίνεται σε κανένα Δήμο. Η υπηρεσία κατέγραψε σε μερικές περιπτώσεις λάθος, έβαλε λιγότερα μέτρα στα τραπεζοκαθίσματα και τώρα δεν μπορεί ο Δήμος σε αυτές τις περιπτώσεις να επιβάλει πρόστιμα.

«Εμείς όμως ελέγχους κάνουμε, πρόστιμα επιβάλλονται, έσοδα έχουμε και πάμε μπροστά. Φιλολαϊκή πολιτική με τα λεφτά των δημοτών κάνατε κ. Σελέκο», κατέληξε.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button