ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διανοίγεται η οδός Αρεοπόλεως, μετά από 65 χρόνια! – Σημαντική παρέμβαση για το Δάσος

Με ένα σημαντικό έργο αποχαιρετά την διοίκηση του Δήμου ο Μιχάλης Σελέκος. Τις μέρες αυτές έγινε το “μεγάλο βήμα” και διανοίγεται επιτέλους, ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία, τμήμα της οδού Αρεοπόλεως, στο Δάσος. Είναι μια παρέμβαση που εκκρεμεί από το 1955!

Πρόκειται για ένα πολύτιμο κομμάτι δρόμου, περίπου εκατό μέτρων! Η οδός Αρεοπόλεως ξεκινάει από τη Λ. Αθηνών και τη χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να κατευθυνθούν στη δυτική πλευρά του Δάσους και το Άνω Δάσος. Στη συμβολή της με την οδό Καλαβρύτων, η Αρεοπόλεως διακόπτεται ξαφνικά (βλέπε πορτοκαλί γραμμή στο χάρτη) και για να συνεχίσει την πορεία του ο οδηγός πρέπει να κάνει την παράκαμψη από Καλαβρύτων και Σύρου. Ακολούθως ξαναβρίσκει την Αρεοπόλως.

Διανοίγεται η οδός Αρεοπόλεως, μετά από 65 χρόνια! - Σημαντική παρέμβαση για το Δάσος 3

Για το ενδιάμεσο αυτό κομμάτι, από Καλαβρύτων έως Ύδρας ακουγόταν εδώ και χρόνια ότι θα ανοίξει (προβλέπεται από το σχέδιο πόλης του Δάσους από το μακρινό 1955…!). Ωστόσο η παρέμβαση δεν υλοποιούνταν επί δεκαετίες. Σε παλιότερο δημοσίευμά μας γράφαμε: “Πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο για την ευχερή κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη δυτική πλευρά του Δάσους και είναι άγνωστο πού κολλάει. Στο σημείο αυτό η καμπή του δρόμου μειώνει πολύ την ορατότητα των οδηγών και, καθώς είναι διπλής κατεύθυνσης, τα αυτοκίνητα έρχονται σε απόσταση αναπνοής. Τα ατυχήματα είναι συχνά.”
Διανοίγεται η οδός Αρεοπόλεως, μετά από 65 χρόνια! - Σημαντική παρέμβαση για το Δάσος 5
Περισσότερα για το ιστορικό του δρόμου εδώ: Οδός Αρεοπόλεως: Ο απαραίτητος δρόμος που έμεινε “κουτσός”!
 
Σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία του έργου της οδού Αρεοπόλεως και τον τρόπο ένταξής του στην τοπική κυκλοφορία (πιθανή μονοδρόμηση), σε επόμενο δημοσίευμα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button