Ανακοίνωση του Επαγγελματικού και Εμπορικού Συλλόγου Χαϊδαρίου μετά την άκαρπη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Επισημαίνει τα αδιέξοδα που δημιουργούνται και διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό των εκπροσώπων του από την επίμαχη συνεδρίαση.

«Λογαριάζοντας χωρίς τον Ξενοδόχο»

Με πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου μας, είχαμε αναφερθεί στο αίτημα που κάναμε για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Χαϊδαρίου, σε συνεννόηση με το Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης, για την συζήτηση και λήψη των αναγκαίων μέτρων στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών του Δήμου μας, που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επαγγελματίες προς Δήμο Χαϊδαρίου: Στηρίξτε τα μαγαζιά της πόλης

«Ανταποκρινόμενη» η Δημοτική Αρχή του κ. Ντηνιακού, για ακόμα μία φορά έδειξε την «κοινωνική ευαισθησία» της και αποφάσισε μόνη της πως θα «τονώσει τη τοπική αγορά» όπως πολλά υποσχόμενοι έλεγαν στο παρελθόν οι πολιτευτές της.

Πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τα αιτήματα των συλλόγων μας, προχώρησε στη σύγκληση δια περιφοράς Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό το θέμα, αποκλείοντάς μας από τη διαδικασία και από το δικαίωμα μας να εκθέσουμε τις απόψεις και τις διεκδικήσεις μας.

Από την εισηγητική πρόταση της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού, το μόνο που καταλάβαμε είναι ότι αντί για μέτρα στήριξης και απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη, μάλλον θέλει να απαλλαχθεί από την παρουσία μας (δηλαδή να μας βάλουμε σίγουρα λουκέτο).

Μάλλον τους διαφεύγει το γεγονός ότι τα έκτακτα μέτρα περιορισμού της λειτουργίας που πήρε η κυβέρνηση, μας έχουν οδηγήσει μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα, ότι τα προβλήματά μας είναι πολλαπλάσια, αφού η καθίζηση του τζίρου που όλοι αντιμετωπίζουμε, δεν επαρκεί για να ανταπεξέλθουμε ούτε καν στα τρέχοντα έξοδα:  στην μεγάλη απώλεια πρώτων υλών, στα ενοίκια, στις δαπάνες ηλεκτροδότησης που παραμένουν σημαντικές.

Μάλλον τους διαφεύγει το γεγονός ότι από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ακόμα δεν έχουμε δει ούτε ένα ευρώ και η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν ξέρουμε πώς θα πληρώσουμε όλες αυτές τις υποχρεώσεις που μαζεύονται για τους επόμενους μήνες.

Μάλλον τους διαφεύγει ότι η επόμενη μέρα θα βρει τους επαγγελματίες αντιμέτωπους με το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, με τη διόγκωση των χρεών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, αντιμέτωπους με τις κατασχέσεις που απαράδεκτα η διοίκηση Ντηνιακού συνεχίζει και μέσα στην πανδημία.

Ξεχνάνε ότι οι περιορισμοί που μπαίνουν για τη λειτουργία των καταστημάτων, όταν αυτά θα ανοίξουν, οδηγούν ξεκάθαρα σε δραματική μείωση στους τζίρους για απροσδιόριστο διάστημα. Χωρίς επιπλέον μέτρα στήριξης, όφελος θα έχουν μόνο οι μεγάλοι σε κάθε κλάδο, που ήδη επιδοτούνται από την κυβέρνηση.

Αυτό που για ακόμα μία φορά κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να κρύβεται πίσω από το αντιδραστικό νομικό καθεστώς και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης και προσθέτει αδιέξοδα και βάρη στις πλάτες μας, στις πλάτες των πολλών.

Η ολική απαλλαγή των καταστημάτων από δημοτικά τέλη “βάζει φωτιά” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να αφήσει τα προσχήματα και τις δικαιολογίες και να ακούσει τα αιτήματα μας. Να πραγματοποιήσει ΑΜΕΣΑ Δημοτικό Συμβούλιο και να μας δώσει τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα των εκατοντάδων συναδέρφων μας, που αγωνιούν για την επόμενη μέρα.

Δεν είμαστε απλά αριθμοί στα ταμεία του Δήμου, είμαστε επαγγελματίες που ζούμε οικογένειες, παιδιά και γερόντους και κρίνεται η επιβίωση μας.

Η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους, μαχητές και όχι απογοητευμένους στη γωνία. Καλούμε όλα τα μέλη μας, τους αυταπασχολούμενους και τους επαγγελματίες του Χαϊδαρίου να ενώσουμε τη φωνή μας, ώστε οι διεκδικήσεις μας να ακουστούν πιο δυνατά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δήμος Χαϊδαρίου “Παίζεται παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος των συμφερόντων της τοπικής αγοράς”