ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

“Ένοπλος” ο Θύμιος Γεωργόπουλος, σχολιάζει δημοσίευμά μας…

 

Ο κ. Θύμιος Γεωργόπουλος, συμπολίτης και διοικητής του Νοσοκομείου Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ν.Ε.Ε.Σ σχολιάζει το δημοσίευμά μας «Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώρες κοινής φασαρίας». Η απάντησή μας αμέσως μετά.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η Δημοσιογραφία της Αφασίας

Πολύ πρόσφατα (την 7η Μαρτίου 2018) το ιστολόγιο XAIDARISIMERA.GR -παραδίδοντας μαθήματα «αντικειμενικής δημοσιογραφίας και υψηλού ήθους»- αλίευσε και δημοσίευσε από την σελίδα στο fb κάποιου Dimitris Kapos, ένα λιβελογράφημα κατά του Νοσοκομείου «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», που βρίθει από αόριστες «καταγγελίες», ακραίες ρατσιστικές αναφορές, και που το «έντυσαν» με τον «πιασάρικο» τίτλο: «Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώρες κοινής φασαρίας».

Στο «πόνημα» του (που προσδίδει χαρακτήρα ευθυμογραφήματος) ο  συντάκτης μας πληροφορεί, με γλαφυρό τρόπο, για την φασαρία που παράγεται στο Νοσοκομείο  από “κάποιο ηλεκτρονικό (παιχνίδι χειρός) με τα ΒΖΝΝΝΝΝ…..ΠΑΟΥ ΠΑΟΥ ΠΑΟΥ”, για την αποκλειστική από την Γεωργία που ακούει “τον Γεωργιανό Πανταζή να τραγουδάει κάτι ημιτούρκικα και τη Μπέσυ Αργυράκη της Τιφλίδας σε αποδόσεις Γαλλικών κομματιών στα Γεωργιανά ” και για “χώρο με χρώματα από το Αλ Χαλίλι και την αγορά της Καμπούλ”.

Αυτά τα ολίγα (και ολίγα ακόμα ολίγιστα) σπουδαία και χυδαία μας πληροφορεί ο συντάκτης και ο αναμεταδότης του.

Βεβαίως παρέλειψαν να μας πληροφορήσουν για κάποιες «ασήμαντες» λεπτομέρειες όπως: Για τον βαθμό ετοιμότητας και αρτιότητας των παρεχομένων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, για την επάρκεια (ή ανεπάρκεια) σε φαρμακευτικό, υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό, για την προσήνεια (ή την αναλγησία) όλου του προσωπικού στον ανθρώπινο πόνο χωρίς καμία διάκριση, για τυχόν ανήθικες απαιτήσεις («φακελάκια»), για την ανταπόκριση του «Γραφείου Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας» και της Διοίκησης συνολικά στην επίλυση προβλημάτων των ασθενών και συγγενών.

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε!

Για κάποιους το Εθνικό Σύστημα Υγείας δυσλειτουργεί γιατί δεν αποβάλλει τους (φασαριόζους)… αλλοδαπούς, και νομίζουν οι άμοιροι ότι έτσι χτυπούν την κυβέρνηση, ενώ στην πραγματικότητα «πυροβολούν τα πόδια τους».

Αλλά βέβαια τι να περιμένει κανείς όταν σε συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, και στο ερώτημα για το σκάνδαλο Της Novartis δημοσιεύεται ασχολίαστη η απάντηση: “Το σκάνδαλο Novartis είναι αντιπερισπασμός της κυβέρνησης για να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν τα νοσοκομεία.”

Για κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έγραψε: “Θα σε προκαλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος.”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ο ένοπλος κ. Γεωργόπουλος μας κάνει την χάρη να ασχοληθεί με το δημοσίευμά μας, ωστόσο δεν μας χαρίζει ούτε μια γραμμή για να απαντήσει στο περιεχόμενό του. Αντίθετα ξόδεψε τον πολύτιμο χρόνο του για να ειρωνευτεί εμάς και τον πολίτη “κάποιο” κ. Κάπο, ο οποίος “είχε το θράσος” να αξιολογήσει την επίδοση του Νοσοκομείου στην τήρηση της στοιχειώδους ησυχίας που έχει ανάγκη ο άρρωστος. 

Ελεεινολογεί το επίπεδο της δημοσιογραφίας και το ήθος του “Χαϊδάρι Σήμερα” αν και χρησιμοποίησε το “άθλιο” αυτό Μέσο για την δημοσίευση πλήθους πολιτικών άρθρων του στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Προφανέστατα, λοιπόν, οι χυδαίοι πυροβολισμοί του είναι αυτεπίστροφοι και σφυρίζουν βζνννν πάου πάου δίπλα στ’ αφτιά του.

Επιζητεί να μάς επιβάλει τον τρόπο που θα γράφουμε και θα κρίνουμε, λες και είμαστε κομματικά όργανα σιτιζόμενα στο δημόσιο πρυτανείο -καλή ώρα- για να χαϊδολογάμε την εξουσία. Αν και Χαϊδαριώτης, δεν μάς γνωρίζει καθόλου καλά.

Με μια τεράστια λογική ακροβασία φτάνει να αποδώσει ρατσιστικό σκοπό στο “Χαϊδάρι Σήμερα”. Ποιος… ο κ. Γεωργόπουλος, που όταν η εφημερίδα μας βγήκε μπροστά τον χειμώνα του 2016 ζητώντας να έρθουν για φιλοξενία πρόσφυγες στο Χαϊδάρι και δεχόμασταν ακατανόμαστες ύβρεις και απειλές στο διαδίκτυο, δεν βρήκε ο πολυγραφότατος έστω μια λεξούλα για να υπερασπιστεί το δικαίωμά μας, απέναντι στους μαινόμενους φασίστες, να λέμε την άποψή μας για τα θύματα του πολέμου. Τότε έκαιγε το θέμα των ξένων, κ. διοικητά…

Αφιερώνουμε στον αγωνιστή κ. Θ.Γ. αυτό το δημοσίευμα (ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου 2016): Να προτείνουμε το Χαϊδάρι σαν τόπο φιλοξενίας προσφύγων. 

Όσο για τις πνευματικές μονομαχίες, δεν τις αρνούμαστε ποτέ. 

Μενέλαος Χρόνης

Το “βέβηλο” σχόλιο του Dimitris Kapos: Eθνικό Σύστημα Υγείας, ώρες κοινής φασαρίας

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Για το ΧΑΙΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ παραδίδοντας μαθήματα «αντικειμενικής δημοσιογραφίας και υψηλού ήθους»-για ακόμη μια φορά. keep going……και ευχαριστούμε ………
    Για τον κ. Γεωργόπουλο ¨” Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.Φραντς Κάφκα, 1883-1924, Τσέχος συγγραφέαςαπό τη «Δίκη»”
    Είναι αδύνατη η συζήτηση με κάποιον που προσποιείται πως δεν ψάχνει την αλήθεια αλλά την κατέχει ήδη. Ρομαίν Ρολάν, 1866-1944, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1915

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button