ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Υποδομές πολιτισμού επαρχιακής κωμόπολης της δεκαετίας του 1970

Πολύ λίγοι Δήμοι στην Ελλάδα στερούνται μίας -τουλάχιστον- καλής αίθουσας για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Ένας από αυτούς είναι το Χαϊδάρι, που δεν διαθέτει δημοτικό θέατρο.

Αφορμή για να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το πρόβλημα των πολιτιστικών υποδομών στάθηκε η εξαιρετική εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, “9ο Φεστιβάλ Αντιφωνικού Τραγουδιού”, στην οποία πήραν μέρος 11 χορωδίες από όλη την Ελλάδα και παραβρέθηκαν εκατοντάδες θεατές.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε η υστέρηση της πόλης μας, αφού η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιων απαιτήσεων καλλιτεχνικές διοργανώσεις. Είναι μικρή και δεν διαθέτει μελέτη ακουστικής, σκηνή για άρτιες παραστάσεις, παρασκήνια, επαρκείς φωτισμούς, ηχητικά συστήματα, καμαρίνια, βεστιάριο, αποθήκες.

Χαϊδάρι: Υποδομές πολιτισμού επαρχιακής κωμόπολης της δεκαετίας του 1970 3
Δημοτικό κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος”, Αγία Βαρβάρα

Πριν από μερικά χρόνια δημοσιεύσαμε το άρθρο Χαϊδάρι: Υποδομές πολιτισμού επαρχιακής κωμόπολης, της δεκαετίας του 1970, στο οποία κάναμε μία αναφορά στις πολιτιστικές υποδομές της πόλης μας και συγκρίναμε με τις αντίστοιχες γειτονικών Δήμων. Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτε.

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το πολιτικό προσωπικό της πόλης και με χαρά θα φιλοξενήσουμε σχετικές απόψεις.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ:
Ξεκινάει η κατασκευή νέου δημοτικού θεάτρου στο Περιστέρι
Ριζική ανακαίνιση για το “Θέατρο Πολιτών” στο Περιστέρι

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button