ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ριζική ανακαίνιση για το “Θέατρο Πολιτών” στο Περιστέρι

Στους Περιστεριώτες για τις καλλιτεχνικές τους δράσεις παραδόθηκε και πάλι από τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη το ριζικά ανακαινισμένο Θέατρο «Πολιτών», στις 16 Νοεμβρίου 2022, με τη διοργάνωση μεγάλης γιορτής των Δημιουργικών Εργαστηρίων και Ωδείου του Δήμου Περιστερίου.

Στο καλωσόρισμά του, ο κ. Παχατουρίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν από 17 χρόνια δημιουργήθηκε το Θέατρο «Πολιτών», με πολλή αγάπη και μεράκι, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σήμερα το Θέατρο «Πολιτών» άλλαξε ριζικά με καινούργια θεατρικά καθίσματα, δάπεδα, αναδιαμορφωμένη σκηνή, ενίσχυση θεατρικού ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού, καινούργια σύγχρονη θεατρική αυλαία, διακόσμηση του θεάτρου, αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, με χωρητικότητα πλέον 320 ατόμων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το βίντεο που παρουσιάστηκε για τη λειτουργία των Δημιουργικών Εργαστηρίων της ΔΕΠΑΔΠ και του Δημοτικού Ωδείου, αναδεικνύοντας το σημαντικό έργο που συντελείται στις κυψέλες πολιτισμού σε όλη την πόλη, με τη συμμετοχή χιλιάδων Περιστεριωτών, όλων των ηλικιών.  

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια (Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού) λειτουργούν στις εγκαταστάσεις στις πρώην Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Πυγμαχίας – ΔΕΠΑΔΠ (Παπαρηγοπούλου 94), στον Αγ. Ιερόθεο (Ηρακλειδών 86), στον Λόφο Αξιωματικών (Μαραθωνοκάμπου και Αβέρωφ), στη Νέα Ζωή (Πελοπίδα και Φερών), στο Θέατρο «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Κωστή Παλαμά) και στην Αγία Αναστασία (Πατριάρχου Σεργίου 24α).

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button