ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κάτοικοι και μαθητές μετατρέπουν σε πνεύμονα πρασίνου ένα γυμνό δημοτικό χώρο

Σημαντική η βοήθεια του προέδρου του ΑΣΔΑ 
Ανδρέα Μποζίκα

Κάτοικοι και μαθητές μετατρέπουν σε πνεύμονα πρασίνου ένα γυμνό δημοτικό χώρο 2

Ένας γυμνός και αφιλόξενος δημοτικός χώρος 11 στρεμμάτων, παλιό νταμάρι μεταξύ των οδών Ακροπόλεως και Μάνης στο Δάσος, μετατρέπεται σταδιακά, με πρωτοβουλία των κατοίκων, σε χώρο πρασίνου, χάρη στη μεγαλύτερη ίσως δενδροφύτευση που έχει γίνει ποτέ εντός αστικού ιστού στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για το Πολιτιστικό Πάρκο Δάσους, στο οποίο φέτος φυτεύτηκαν πάνω από 200 δέντρα! 

Ο Κ. Φουντούλης, αριστερά, μιλάει για τη δενδροφύτευση σε μαθητές και δασκάλους. Παρακολουθεί ο Ανδρέας Μποζίκας, ο οποίος δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι είναι περήφανος που ο ΑΣΔΑ συμμετέχει ενεργά σε μια τόσο πολύτιμη δραστηριότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Χαϊδάρι.

 

Στις 26 Μαρτίου έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση των κατοίκων, με τη βοήθεια του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και μεγάλους πρωταγωνιστές τα “πεμπτάκια” και τα “εκτάκια” του 11ου Δημοτικού Σχολείου, που πλημμύρησαν το πάρκο με το κέφι τους και την όρεξή τους για δουλειά, φυτεύοντας περισσότερα από 100 πεύκα, κυπαρίσια, κέδρους, χαρουπιές, κουτσουπιές κ.ά. Τα δενδρύλλια προέρχονται από τα φυτώρια του Διομήδειου Κήπου και του ΑΣΔΑ.

Κάτοικοι και μαθητές μετατρέπουν σε πνεύμονα πρασίνου ένα γυμνό δημοτικό χώρο 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την ευθύνη της κινητοποίησης είχαν αναλάβει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δάσους και η Επιτροπή Κατοίκων Άνω Δάσους. Από νωρίς το πρωί συνεργείο του ΑΣΔΑ άνοιγε λάκους για να υποδεχτούν τα δέντρα, με την καθοδήγηση δύο γεοπόνων του Συνδέσμου. Γύρω στις 10 το πρωί ήρθαν τραγουδώντας οι 70 μαθητές, τους οποίους υποδέχτηκε ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δημοτικός σύμβουλος Χαϊδαρίου Ανδρέας Μποζίκας, οποίος είχε φροντίσει να τυπωθούν αναμνηστικές φανέλες και καπελάκια που μοιράστηκαν σε όλα τα παδιά. Ο δημοτικός σύμβουλος Κίμωνας Φουντούλης (Πολίτες σε Δράση) μίλησε στα παιδιά για τη σημασία του χώρου αυτού ως πνεύμονα πρασίνου για την πόλη, την ιστορία του σαν νταμάρι, αλλά και για τα μυστικά μιας πετυχημένης δενδροφύτευσης.

 

Η δεξαμενή των 5 κυβικών παίρνει τη θέση της για να ποτίζονται απρόσκοπτα τα δενδρύλλια.

 

Κάθε παιδί φύτεψε το δικό του δέντρο και αναλαμβάνει τη φροντίδα του μέχρι να μεγαλώσει -μην ξεχνάμε ότι οι όλοι μαθητές κατοικούν σε μικρή απόσταση από το χώρο της δενδροφύτευσης. Για να εξασφαλιστεί το πότισμα των δενδρυλλίων κατά τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες ο ΑΣΔΑ διέθεσε μία μεγάλη δεξαμενή και σύστημα ποτίσματος.

Από τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Δάσους παραβρέθηκαν η γραμματέας κ. Σοφία Δρίκου και το μέλος κ. Κυριάκος Καραούλιας. Ακόμη, ενεργό ρόλο είχαν ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων κ. Μπάμπης Δούμουρας και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζιάγκας.

Σοφία Δρίκου, Κυριάκος Καραούλιας, Μπάμπης Δούμουρας, στο χώρο της δενδροφύτευσης. 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button