ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Βόμβα από την Αττικό Μετρό: Αφήνει χαραμάδα ελπίδας για διέλευση γραμμής από Λ. Αθηνών προς Χαϊδάρι!

Για πρώτη φορά καταγράφεται επίσημα από την Αττικό Μετρό ΑΕ μελλοντική δυνατότητα να έλθει γραμμή στο Χαϊδάρι, μέσω της Λ. Αθηνών. Η πολύ σημαντική είδηση καταγράφεται σε επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας προς τον Δήμο Χαϊδαρίου.
Αναφέρεται ότι υπάρχει πρόβλεψη σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, χωρίς όμως να εξειδικεύεται η ακριβής πορεία της νέας γραμμής. Πάντως η εταιρεία ενημερώνει ότι εντός του 2017 θα γίνει σχετική συγκοινωνιακή μελέτη. Σημειώνεται επίσης ότι ελπίζεται πως θα συνεχιστεί κανονικά η σταθερή ροή χρηματοδότησης προς τα πανάκριβα έργα του Μετρό.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για ένα έργο που, αν αποφασιστεί να δρομολογηθεί, θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να υλοποιηθεί. Έστω κι έτσι όμως, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο νέο!

Ακολουθεί ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

 Να αποκτήσει το Χαϊδάρι σταθμό του Μετρό!

Σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και των επιστολών που στάλθηκαν προς την «Αττικό Μετρό Α.Ε.» σε σχέση με τη δημιουργία σταθμού μετρό στο Χαϊδάρι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας έστειλε επιστολή στην οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

«… Ανεξάρτητα από τις προτεραιότητες που κατά το παρελθόν επέβαλαν τη διέλευση του Μετρό προς άλλους προορισμούς, με γειτνίαση μόνο του Δήμου σας με τις Γραμμές 2 και 3, πιστεύουμε ότι μελλοντικά υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης γραμμής του Μετρό από τη Λεωφόρο Αθηνών, κεντροβαρικά δηλαδή εντός του Δήμου Χαϊδαρίου.

Υπάρχουν ήδη για το θέμα αυτό σχετικές προβλέψεις σε πρώιμο στάδιο και σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης συγκοινωνιακής μελέτης την οποία θα εκπονήσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εντός του 2017.

Είναι αυτονόητο φυσικά ότι η υλοποίηση των μελλοντικών έργων Μετρό θα απαιτήσει την ύπαρξη ικανής χρηματοδότησης, αλλά πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον η σταθερή ροή χρηματοδότησης προς τα έργα Μετρό που υπάρχει μέχρι σήμερα…»

Από την πλευρά του Δήμου έχουμε τονίσει επανειλημμένα την αναγκαιότητα δημιουργίας σταθμού Μετρό στο Χαϊδάρι που θα εξυπηρετήσει τα Νοσοκομεία της περιοχής (ΑΤΤΙΚΟ-ΨΝΑ- Δρομοκαΐτειο), τα στρατόπεδα, το ΤΕΙ Αθηνών καθώς και τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button