ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Παραφιλολογία η αλλαγή ονόματος της οδού Βουλγαροκτόνου

Δήμος Χαϊδαρίου: Παραφιλολογία η αλλαγή ονόματος της οδού Βουλγαροκτόνου 1

Απάντηση στο δημοσίευμά μας σχετικά με την αλλαγή ονόματος της Β. Βουλγαροκτόνου στο Δαφνί μάς έστειλε η διοίκηση του Δήμου. Αποκαλεί “παραφιλολογία” όσα γράφηκαν από εμάς και όσα ακολούθησαν στη συνοικία (αντιδράσεις και συλλογή υπογραφών κατοίκων κατά της αλλαγής) και δηλώνει ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Για την αποκατάσταση ακόμη μια φορά της αλήθειας


Για να σταματήσει όλη η παραφιλολογία που αναπαράγεται σε σχέση με την οδό Βασιλείου Βουλγαροκτόνου στο Δαφνί:


Δεν υπήρξε κανένα αίτημα κατοίκων, ούτε του Εξωραϊστικού Συλλόγου Δαφνίου ούτε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με αλλαγή ονομασίας του δρόμου.


Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 22 Μαρτίου ο κ. Ντηνιακός ζήτησε την αλλαγή ονομασίας του δρόμου.


Στην απάντηση του Δημάρχου, με δεδομένο ότι υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων για ονοματοδοσίες Αντιδημάρχων που έχουν αποβιώσει, ειπώθηκε ότι θα εξετασθεί το αίτημα.


Αυτά, χωρίς να έχει συζητηθεί τίποτα παραπάνω και κυρίως χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση


Γραφείο Τύπου
Τέλος συζήτησης


ΣΧΟΛΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η απάντηση του Δήμου διακρίνεται από έναν τόνο θεατρικής δραματικότητας (για μια ακόμη φορά) καθώς εισάγει το θέμα με τίτλο “Για την αποκατάσταση ακόμη μια φορά της αλήθειας”. 

Ποια είναι η αλήθεια; Ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση με εισήγηση του Β. Ντηνιακού, ο οποίος μίλησε για “προφορικό αίτημα κατοίκων” και ο δήμαρχος απάντησε επί λέξει: “Ο πρώτος δρόμος στην πόλη που θα αλλάξει όνομα θα είναι αυτός”. Δε μιλήσαμε για απόφαση, αλλά η συγκεκριμένη διατύπωση μας οδήγησε στην εξαγωγή εύλογων συμπερασμάτων για την μελλοντική στάση της διοίκησης του Δήμου.

Αν δημοτική αρχή αποφάσισε, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στο Δαφνί, να μην προχωρήσει το θέμα, είναι δικαίωμά της. Θα μπορούσε να το παρουσιάσει έτσι απλά.

Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι η κατακλείδια φράση “Τέλος συζήτησης” βάζει τέλος και στο ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος της Β. Βουλγαροκτόνου;

ΥΓ. Μπορεί να μας πει ο δήμαρχος αν του αρέσει το όνομα του δρόμου αυτού; Γιατί στο Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ξεκάθαρη θέση, η οποία “παράπεσε” στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


– Αλλάζει όνομα η οδός Βασιλείου Βουλγαροκτόνου στο Δαφνί

– Συλλογή υπογραφών για να μην αλλάξει όνομα η οδός Βασιλείου Β’ Βουλγαροκτόνου, στο Δαφνί

    

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button