ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πέτυχε το κυνηγητό, στα χέρια της αστυνομίας η θρασύτατη "σπείρα των περιπτέρων"

Ένας μεγάλος βραχνάς για τους περιπτεράδες του Χαϊδαρίου, αλλά και ένας πραγματικός μπελάς για την Αστυνομία τερματίστηκε τα ξημερώματα τής Τετάρτης, με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη των “ληστών των περιπτέρων”, που είχαν κάνει θραύση τους τελευταίους μήνες, πραγματοποιώντας θρασύτατες κλοπές μεγάλης αξίας ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, οδηγώντας αρκετούς μικροεπαγγελματίες στην καταστροφή. 
Πέτυχε το κυνηγητό, στα χέρια της αστυνομίας η θρασύτατη "σπείρα των περιπτέρων" 1
Τελευταίος και μοιραίος σταθμός της συμμορίας στάθηκε το περίπτερο στη γωνία των οδών Σουκατζίδη και Σατωβριάνδου, στο Δάσος. Οι δράστες, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, το προσέγγισαν με τρία διαφορετικά αυτοκίνητα στις 4.00 τα ξημερώματα. Είχαν μαζί τους μεγάλους κόφτες για να κόψουν τα λουκέτα και σακούλες για να μαζέψουν την “πραμάτεια”. Κυρίως τους ενδιαφέρουν τα τσιγάρα, αλλά και οι τηλεκάρτες. 
Οι αστυνομικές αρχές είχαν εδώ και καιρό σε πρώτη προτεραιότητα την περίπτωση των περιπτέρων. Μόλις έφτασε πληροφορία ότι υπάρχουν ύποπτες κινήσεις γύρω από το συγκεκριμένο περίπτερο, κινητοποιήθηκαν άμεσα περιπολικά και άνδρες από το ΑΤ Χαϊδαρίου, αιφνιδίασαν και εγκλώβισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν χωρίς αντίσταση. 
Σημειωτέον ότι το ίδιο περίπτερο είχαν κλέψει οι ίδιοι άνθρωποι τη νύχτα τής 25ης Μαρτίου, αποκομίζοντας λεία αξίας 7.000 €. Μάλιστα, επειδή τότε δεν είχαν καταφέρει να κόψουν τα λουκέτα είχαν ανοίξει το κέλυφος του περιπτέρου, χωρίς να χτυπήσει ο συναγερμός, τον οποίο επίσης έκλεψαν! Σε άλλες περιπτώσεις έκοβαν τις τηλεφωνικές γραμμές της περιοχής όπου δρούσαν, ώστε να μη λειτουργούν οι συναγερμοί.
Οι συλληφθέντες, κάτοικοι γειτονικών δήμων, μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαϊδαρίου, όπου μετά από έρευνα, ανάκριση και αξιοποίηση στοιχείων (αποτυπώματα, περιγραφές περιοίκων κτλ.) διαπιστώθηκε ότι ήταν οι δράστες 9 ακόμη κλοπών σε περίπτερα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες. 
Ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία ήταν ότι πριν από 20 ημέρες είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων 2 μεγάλες σακούλες γεμάτες με 1.500 πακέτα τσιγάρα, γεγονός που τότε δεν ήταν δυνατό να αποδοθεί σε αυτόν, έμεινε όμως καταγεγραμμένο στα αρχεία τής Αστυνομίας για κατοπινή αξιοποίηση, όπως και έγινε.
Με μέτριους υπολογισμούς, θεωρείται ότι η συγκεκριμένη σπείρα έχει προκαλέσει ζημιές ύψους περίπου 60.000 – 70.000 € σε τοπικούς επαγγελματίες, κυρίως σε τσιγάρα, τα οποία διοχετεύονταν στην παράνομη αγορά με τεράστιο κέρδος. 
Ο Εισαγγελέας δέχτηκε τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Χαϊδαρίου, που περιλαμβάνει κατηγορίες για βαρύτατα αδικήματα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, οπότε οι πράξεις τους θεωρούνται όχι απλές κλοπές αλλά κακουργηματικές πράξεις και αναμένεται η προφυλάκισή των τριών. Επίσης κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητά τους, (μεγάλης αξίας) ως μέσα διάπραξης κακουργηματικών πράξεων.
Θεωρείται ότι η ομάδα ήταν μεγαλύτερη και αναζητούνται και άλλοι συνεργάτες των συλληφθέντων, καθώς και οι κλεπταποδόχοι.

Διάβασε και εδώ:

Έκοβε με φλόγιστρο τα λουκέτα…

Θρασύτατη διάρρηξη στο πιο πολυσύχναστο σημείο τής πόλης

Κυνηγητό στα παράνομα τσιγάρα. Παραβάτης και ο αγοραστής, θυμίζει η Αστυνομία

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button