ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Aθλητισμός: Ίσες ευκαιρίες για όλους χωρίς τεχνητές κρίσεις και συναλλαγές

Βασίλης Τσίτσος
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου
#HaidariGiaOlous

Ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ έχουμε καταστήσει σαφές ότι θα «αγκαλιάσουμε» όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία της πόλης μας, που θα έχουν μια ίση και δίκαιη αντιμετώπιση, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς εκμετάλλευση προς ίδιον όφελος.

Με δεδομένο ότι μας απασχολεί σοβαρά το γεγονός ότι τα παιδιά θα πρέπει να τα ωθούμε στον αθλητισμό, που είναι πολιτισμός, οφείλουμε να διαφυλάξουμε αρχές όπως η ισονομία, η αλήθεια και η αξιοκρατία.

Εμείς βλέπουμε παιδιά που αθλούνται. Δε βλέπουμε κανένα «χρηματιστήριο αξιών», δεν πιστεύουμε ότι οι Ακαδημίες των ομάδων (όλων των αθλημάτων) θα πρέπει να λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρείες και φυσικά δεν πρόκειται να ενισχύσουμε αυτή τη «μολυσματική» νοοτροπία.

Θέλουμε τους Δημοτικούς χώρους άθλησης να είναι γεμάτοι από παιδιά. Θα είναι χαρά μας να γεμίσουν με παιδιά τα αθλητικά σωματεία της περιοχής κι εμείς να τα «αγκαλιάσουμε» και να τα ενισχύσουμε.

Συνεχίζοντας τις επαφές μας με αθλητικά σωματεία, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν «ανορθογραφίες» που δε συνάδουν με τις αρχές του Αθλητισμού ούτε κι εκφράζουν το ευ αγωνίζεσθαι που θα πρέπει να είναι κοινός στόχος.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να μην έχουν διαμορφωθεί συνθήκες που θα δίνουν ίσες ευκαιρίες προς όλους, κυρίως από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με παιδιά! Κι αν ένα παιδί δεν βρει τις κατάλληλες συνθήκες άθλησης, τότε συχνότερα εγκαταλείπει τον αθλητισμό παρά αλλάζει σωματείο.

Κι αυτό είναι απαράδεκτο.

Πολύ δε περισσότερο να προκαλούνται τεχνητές κρίσεις ανάμεσα στα σωματεία αν και ο στόχος θα έπρεπε να είναι η συνεργασία και η σύμπνοια.

Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτές οι τεχνητές κρίσεις συνδέονται με «σχέσεις συναλλαγής» καθώς οι αθλητικοί παράγοντες θα πρέπει να είναι συνεργάτες και μάλιστα πολύτιμοι της Δημοτικής Αρχής και όχι να χρησιμοποιούνται προς άγρα ψήφων.

Ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δίνει λύσεις, να βρίσκει και να δημιουργεί χώρους άθλησης, να μην αδικεί κανέναν.

Ο αθλητισμός δεν είναι αποκομμένος από την κοινωνία και γι’ αυτό διέπεται από τις ίδιες ηθικές αξίες. Και παράλληλα οι νέες και οι νέοι, τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται ως «πελάτες» διότι οδηγούνται σε λάθος νοοτροπία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button