ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Κόκκινη κάρτα” στον νέο οργανισμό λειτουργίας του Δήμου Χαϊδαρίου

Η αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου πέρασε κάτω από τον πήχη των ελεγκτικών μηχανισμών -και μάλιστα μετά από διπλή προσπάθεια- οπότε αναγκαστικά θα υποστεί διαδικασία συμμόρφωσης, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τους αρμόδιους φορείς.

Όπως θυμούνται οι αναγνώστες μας, είχαν εγκαίρως επισημανθεί από πολιτικές και συνδικαλιστικές παρατάξεις, κατά τη διάρκεια της ειδικής δημόσιας διαβούλευσης μέσα στο φθινόπωρο, χτυπητές αδυναμίες στην σχετική εισήγηση της δημοτικής αρχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κριτικής που δέχτηκε το κείμενο ήταν ότι, ενώ για τον διευθυντή της Υπηρεσίας Πρωτοκόλλου ο νέος ΟΕΥ απαιτεί προσόντα ΠΕ, για την Τεχνική Υπηρεσία αρκούν και τα προσόντα ΤΕ… Στη Διεύθυνση Καθαριότητας προβλέπεται η δυνατότητα τοποθέτησης στη θέση του τμηματάρχη ακόμα και υπαλλήλου κοινωνιολόγου, ενώ στο Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων μπορεί να είναι τμηματάρχης ένας γυμναστής…

Έτσι όταν έφτασε το σχέδιο του νέου οργανισμού λειτουργίας του Δήμου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δήμων Δυτικής Αθήνας απορρίφθηκε με ομόφωνη απόφαση και υποδείχτηκαν 13 σημεία που απαιτούν τροποποιήσεις.

Η δημοτική αρχή, αντί αλλαγών, προτίμησε να προωθήσει αυτούσιο το σχέδιο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Μάλιστα συνδικαλιστές κατηγορούν συγκεκριμένα τον Γραμματέα του Δήμου, κ. Αντώνη Κουτάντο, ότι πήρε την σχετική πρωτοβουλία χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και το Σωματείο Εργαζομένων για τις εξελίξεις. Όμως και στην Αποκεντρωμένη υπήρξε ακριβώς το ίδιο απορριπτικό αποτέλεσμα και έτσι το σχέδιο ΟΕΥ πήρε τον άδοξο δρόμο της επιστροφής στον Δήμο για εκλογίκευσή του.

Εκτεταμένες αλλαγές στις διευθυντικές θέσεις του Δήμου Χαϊδαρίου

Στο μεταξύ και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του νέου ΟΕΥ, πραγματοποιήθηκαν με απόφαση δημάρχου εκτεταμένες αλλαγές σε διευθυντικές θέσεις του Δήμου.

Οι αλλαγές διευθυντών και προϊσταμένων έγιναν την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια.

Οι νέες τοποθετήσεις εδώ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: Δήμος Χαϊδαρίου: Από “μεγάλος ασθενής” μηχανή προόδου για την πόλη // “Θέλουν προϊσταμένους και διευθυντές της αρεσκείας τους” // “Ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν λειτουργεί αποτελεσματικά – Προϋποθέσεις για εξυγίανση” // “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”: Θέσεις στο σχέδιο του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου // Διαβούλευση για το σχέδιο τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου // Σκέψεις για το σχέδιο νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button