ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ο Δήμος Χαϊδαρίου δεν λειτουργεί αποτελεσματικά – Προϋποθέσεις για εξυγίανση”

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΤΣΑΜΠΑ, δημοτικού συμβούλου και εντεταλμένου οργάνωσης, συντονισμού και εποπτείας των Διοικητικών Λειτουργιών και βελτίωσης της Εξυπηρέτησης των Πολιτών

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου κατά κοινή ομολογία διοίκησης, αντιπολίτευσης, εργαζομένων και κυρίως δημοτών επί σειρά ετών δεν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για να γίνει αποδοτική και ικανοποιητική η λειτουργία του είναι περισσότερο από αναγκαία η οργανωτική και διοικητική του αναδιάρθρωση. Η αναθεώρηση του ΟΕΥ που προωθεί η διοίκηση του Δήμου μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην βελτίωση των υπηρεσιών του, εάν περιλαμβάνει τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Τον πλήρη διαχωρισμό και την αποσαφήνιση των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε η απόδοσή τους να είναι ορατή και μετρήσιμη σε διοίκηση, εργαζόμενους και πολίτες.
  2. Την καθιέρωση αξιοκρατικών επιλογών, βάσει αντικειμενικών προσόντων, στις θέσεις ευθύνης ώστε να εξαλειφθούν πρακτικές εξυπηρετήσεων.
  3. Την οργανωτική ανασυγκρότηση και διοικητική αναβάθμιση υπηρεσιών που υπολειτουργούν και τη σύσταση νέων και αναγκαίων προς όφελος των πολιτών.

Οι ανωτέρω προϋποθέσεις δεν αποτελούν προσωπική «συνταγή» διασφαλίζουν τα αυτονόητα. Οφείλουμε λοιπόν να τις αποδεχόμαστε και να τις εφαρμόζουμε…

Παρόμοια Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button