ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Από την Ιαπωνία η αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων για Σκαραμαγκά: Εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας!

Χρειάστηκε να πάει στην Ιαπωνία ο Γ. Προκοπίου για να πει τι σχεδιάζει στον Σκαραμαγκά!

Από τον Ιούλιο του 2021 προσπαθούμε να “ανιχνεύσουμε” εδώ στο Χαϊδάρι τις πραγματικές προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ειδικά ως προς το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας παραγωγής ενέργειας. Αντί, ως όφειλε και όπως κάνει κάθε ευρωπαϊκή εταιρεία, να ανοίξει τα χαρτιά του από την αρχή στην κοινή γνώμη, άφησε τον χρόνο να κυλά χωρίς να παίρνει θέση σε πληροφορίες που γράφονταν στον οικονομικό Τύπο για μια τέτοιου είδους επιχειρηματική δράση, που έχει σαφώς βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αφορά άμεσα τους κατοίκους της περιοχής και τους γύρω Δήμους, ειδικά δε τον Δήμο Χαϊδαρίου. Από την πλευρά της βέβαια η κυβέρνηση νομοθετούσε “κατάλληλα” ώστε να επιτρέπονται τα πάντα (βλέπε πιο κάτω), ενώ από την άλλη, τον περασμένο Οκτώβριο, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διέψευδε δημοσίως: “Δεν πρόκειται να υπάρξει LNG στον Σκαραμαγκά ούτε και υπήρχε ποτέ!”. (Βλέπε Αδ. Γεωργιάδης: Πρώτη καθαρή κυβερνητική τοποθέτηση για το ενδεχόμενο τερματικού σταθμού φυσικού αερίου στο Χαϊδάρι)

Θυμίζουμε ότι εχθές 1η Φεβρουαρίου το Ναυπηγείο και η έκταση των 750 στρεμμάτων πέρασε και επισήμως στα χέρια της νέας ιδιοκτησίας. Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου μάθαμε τα “καυτά” νέα από ανταπόκριση από την Ιαπωνία. Σε άρθρο του mononews.gr, αναφέρεται ότι ο Γιώργος Προκοπίου πραγματοποίησε διερευνητικές επαφές στη χώρα της Άπω Ανατολής (πιθανολογούμε ως μέλος της συνοδείας του πρωθυπουργού από επιχειρηματίες στο εκεί ταξίδι του) στο πλαίσιο των σχεδιασμών για δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει δεσμευτεί ότι θα προσβάλει νομικά εγκαταστάσεις επικίνδυνες για το περιβάλλον και την ασφάλεια, ενώ στηρίζει τη λειτουργία Ναυπηγείου. Πιο συγκεκριμένα, στη διαβούλευση νομοσχεδίου που έδωσε “πράσινο φως” σε δραστηριότητες υψηλής όχλησης στον Σκαραμαγκά (Ιούλιος 2022) ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, μεταξύ άλλων, σημείωνε: “Η εισαγωγή του σχεδίου νόμου προς ψήφιση μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες δικαστικές διενέξεις στη συνέχεια, για τις συνέπειες των οποίων δεν θα φέρει καμία ευθύνη ο Δήμος Χαϊδαρίου“. (βλέπε Παρέμβαση δημάρχου στη διαβούλευση για Σκαραμαγκά: Όχι σε χρήσεις επικίνδυνες για το περιβάλλον και την ασφάλεια).

Ολόκληρο το άρθρο του mononews.gr: Γιώργος Προκοπίου στο mononews: Επαφές στην Ιαπωνία με στόχο μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Σκαραμαγκά

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Εκτός απο το σοβαρότατο θέμα κινδύνου σε περίπτωση ατυχήματος, η πιθανή επένδυση σε τερματικο
    σταθμό αποθήκευσης LNG , με την εξαγγελία της ( δηλ. ακόμη και πριν την υλοποίησή της ) θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της αξίας των ακινήτων της ευρύτερης περιοχής κατά 30-40% λόγω της υποβάθμισης ( οσμές, κίνδυνος ατυχήματος) . Αυτό σημαίνει ότι κάθε Χαϊδαριώτης ιδιοκτήτης ακινήτου θα υποστεί οικονομική ζημία έως και 40,000 ευρώ για κάθε αξία ακίνητης περιουσίας 100,000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button