LIFESTYLEΕΞΟΔΟΣ

Το “Σμιγάδι” στο “Απτάλικο” – Ρεμπέτικα, μικρασιάτικοι μπάλοι, καρσιλαμάδες, απτάλικα, ζεϊμπέκικα της Σμύρνης, πολίτικα συρτά

Ελληνικό παραδοσιακό σχήμα “Σμιγάδι”. Ένα μουσικό σχήμα που σέβεται την παράδοση και το ρεμπέτικο και όχι μόνο. Για μια και μόνο βραδιά, στο Απτάλικο, στην Παλαιάς Καβάλας.

Το Σμιγάδι, μέσα από την αξιόλογη φωνή της Χαϊδαριώτισσας και Φωκιανής Αναστασίας Μιχαλοπούλου, το απίστευτο βιολί του πασίγνωστου ”χρυσοδάχτυλου” Κυριάκου Γκουβέντα, την φωνή του ουτίστα Δημήτρη Μιχαλόπουλου (συμπολίτης κι αυτός) με την μοναδική χροιά και την εξαιρετικά ταλαντούχα Ιωάννα Ρήγα στο σαντούρι, αναδεικνύει μια ποιότητα ακουστική και μιαν αισθητική που σε προάγει.

Σου βγαίνει να πεις, βλέποντας κι ακούγοντας τους, πως τελικά υπάρχει και υφίσταται ακόμα η ζωντανή εικόνα. Αυτή των παλιών μουσικών, που άφηναν το σημάδι τους πάνω στις νότες με ψυχή μεγαλείο και μεράκι και το ζούσαν. Μια γκραβούρα εξελιγμένη, που αντί να την συναντήσεις στις γειτονιές του Πειραιά τους μαχαλάδες της Σμύρνης και τα σοκάκια της Πόλης το ’20 και το ’30, την βλέπεις να έρχεται κοντά μας μέσα από αυτήν την αξιόλογη ομάδα μουσικών, χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές.

Στο Απτάλικο”

Εδώ κοντά μας. Κάπου ανάμεσα σε Χαϊδάρι & Περιστέρι, στο Απτάλικο του Πέτρου να τους υποδέχεται την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου σε μια βραδιά με ρεμπέτικα και μικρασιάτικα διαμάντια.

Με τον Κυριάκο να μας μαγεύει με το βιολί του, αλλά και να μας εκπλήσσει ευχάριστα παίζοντας ρεμπέτικα με τζουρά, όπως και τον Δημήτρη να τον συνοδεύει στην κιθάρα με την Αναστασία στον μπαγλαμά.

Εννοείται πως έχουν προηγηθεί οι μικρασιάτικοι μπάλοι κι οι καρσιλαμάδες, τα απτάλικα και τα ζεϊμπέκικα της Σμύρνης με τα πολίτικα συρτά, να θες να τα ακούσεις και να τα χορέψεις πάλι και πάλι.

Μία και μόνο παρουσίαση σε έναν γνωστό σε εμάς χώρο, με παραδοσιακό ποιοτικό μενού και εξαιρετικές τιμές. Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 10 το βράδυ στην Παλαιάς Καβάλας 165 στο Περιστέρι. Για κρατήσεις 2105761476. Θα είμαστε εκεί!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button