ΕΙΔΗΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το ποδόσφαιρο γυναικών ήρθε και στο Χαϊδάρι

 

Μια νέα ποδοσφαιρική ομάδα δημιουργήθηκε στο Χαϊδάρι. Μια ομάδα που είναι μοναδική. Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι εδώ και πρόκειται για την ομάδα  του Θριάμβου Χαϊδαρίου.

Το ποδόσφαιρο γυναικών ήρθε και στο Χαϊδάρι 1γράφει ο Χρήστος Τσούνης

Αγωνίζεται στη Γ΄ εθνική κατηγορία και μέχρι στιγμής σε 4 αγώνες (όλοι εκτός έδρας) μετράει 3 νίκες και 1 ήττα. Στόχος της ομάδας είναι η κατάληψη της πρώτης θέσης και η άνοδος στη Β’ εθνική κατηγορία.

Το ποδόσφαιρο γυναικών ήρθε και στο Χαϊδάρι 3

Δημιουργός, προπονήτρια και ψυχή της ομάδας είναι η Σμαράγδα Δεμπεγιώτου. Παλιά γνώριμη της πόλης, αφού είχε θητεύσει προ λίγων ετών στην ομάδα γυναικών του Αστέρα Χαϊδαρίου. Οι γνώσεις της στο άθλημα και η εμπειρία της στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Το ποδόσφαιρο γυναικών ήρθε και στο Χαϊδάρι 5Σμαράγδα θα μπορούσες να πας οπουδήποτε και να δημιουργήσεις αυτή την ομάδα. Τι σε έκανε να έρθεις στο Χαϊδάρι και στον Θρίαμβο;

Στο Χαϊδάρι και στο Θρίαμβο ήρθα γιατί έπαιξαν ρόλο δύο σημαντικά πράγματα. Η γνωριμία ετών, η αλληλοεκτίμηση και η εμπιστοσύνη που έχω στον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Κώστα Ζουμπουρίδη, ο οποίος με έφερε σε επαφή με το νέο ΔΣ. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε, αφού και οι δυο πλευρές επιθυμούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι το ξεχωριστό. Ο δεύτερος λόγος είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις.Το γεγονός δηλαδή ότι ανακατασκευάστηκαν τα δυο ποδοσφαιρικά γήπεδα του Χαϊδαρίου και διαθέτουν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν πρωταθλήματα της ΕΠΟ.

Το ποδόσφαιρο γυναικών ήρθε και στο Χαϊδάρι 7

Ποιο είναι το όραμα που έχεις για αυτή την ομάδα;

Το όραμα και οι στόχοι της γυναικείας ομάδας που ανήκει στην οικογένεια του Θριάμβου είναι να φτάσουμε σε βάθος χρόνου, πενταετίας περίπου, στην ανώτερη κατηγορία αυτή της Α’ Εθνικής, με ποιοτικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να βοηθήσουμε παίκτριες μας να φορέσουν το εθνόσημο της εθνικής μας ομάδας και να καμαρώνει όλο το Χαϊδάρι που θα εκπροσωπείται μέσα από αυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τι θα προσφέρει στην πόλη μας η επιτυχία αυτής της ομάδας;

Η επιτυχία της ομάδας μας θα προσφέρει αίγλη στη πόλη του Χαϊδαρίου έτσι ώστε να ωθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος, την άνθιση των ακαδημιών όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, βγαίνοντας μάλιστα από τα σύνορα της πόλης αφού η διαφήμιση θα είναι σε εθνικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό θέλουμε σύμμαχους όλα τα σωματεία, ώστε να πάμε ένα βήμα παραπέρα όλοι μαζί με συνεργασία για το καλό όλων μας. Ο ένας να συμπαρασύρει τον άλλο για την πρόοδο και την ανάπτυξη που θα φέρει αθλητικές επιτυχίες στη πόλη μας.

Πώς μπορεί η πόλη να βοηθήσει αυτή την ομάδα να πετύχει;

Ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει και να στηρίξει την κίνηση αυτή με την παράδοση των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Τον θέλουμε αρωγό δίπλα μας με την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την αγωνιστική προετοιμασία της ομάδας, για να μπορέσουμε να φέρουμε επιτυχίες, Ο φίλαθλος κόσμος θέλουμε να έρθει κοντά και να στηρίξει τις προσπάθειές μας ηθικά και έμπρακτα. Οι τοπικοί παράγοντες και επιχειρηματίες να βοηθήσουν με ό,τι μέσα διαθέτει ο καθένας για να διευκολύνουν το οικονομικό και οργανωτικό σκέλος της προσπάθειάς μας που είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστούν οι συνθήκες που φέρνουν τις επιτυχίες.

Για το ποδόσφαιρο γυναικών το λόγο θα δώσουμε τώρα στις πρωταγωνίστριες. Στα κορίτσια της ομάδας.

Το ποδόσφαιρο γυναικών υστερεί σε θέαμα από το ποδόσφαιρο αντρών;

Ίριδα Προκόπη, 30 χρονών: Καταρχάς το ποδόσφαιρο είναι ένα. Αλλά, αν θέλαμε να το συγκρίνουμε, θα έλεγα πως το γυναικείο ποδόσφαιρο από το αντρικό διαφέρει στην ταχύτητα τόσο των παικτών όσο και του συνολικού παιχνιδιού. Δεν υστερεί σε θέαμα, ίσα ίσα έχουμε δει πολύ θεαματικά παιχνίδια όσοι το παρακολουθούμε, σε αυτό που υστερεί είναι η προβολή κι η χρηματοδότηση του. Αν και το πρώτο έχει αρχίσει κάπως να αλλάζει ελπίζουμε όμως κι στο δεύτερο.

Γιατί κάποιος φίλαθλος να έρθει και να παρακολουθήσει την ομάδα γυναικών του Θριάμβου;

Εριφίλη Κοσμίδη, 16 χρονών: Είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα στο γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά παρόλα αυτά έχουμε καταφέρει με πολύ δουλειά και καλό κλίμα να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα που είναι χρόνια μαζί. Στην Ελλάδα είναι αλήθεια ότι οι φίλαθλοι του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι λίγοι όμως έχουμε κερδίσει κάποιους που έρχονται και μας παρακολουθούν σε κάθε παιχνίδι, όντας πλέον υποστηρικτές της ομάδας μας. Πιστεύω ότι αυτό που τους αρέσει είναι ότι προτιμάμε να παίζουμε με τη μπάλα κάτω, με πλάνο και με συγκεκριμένες οδηγίες από την προπονήτρια. Έχουμε όρεξη και ένταση γι’ αυτό που κάνουμε και θέλουμε να δείξουμε ότι ο Θρίαμβος μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, γιατί διαθέτει ικανές παίκτριες και αγωνιστική ποιότητα με σωστό πλάνο.

Γιατί έχεις επιλέξει να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα; Πόσο δύσκολο είναι για ένα κορίτσι να ακολουθήσει το δρόμο του ποδοσφαίρου;

Ελένη Ανδρέου, 15 χρονών: Από πολύ μικρή ηλικία μου άρεσε το ποδόσφαιρο και να παίζω και να το παρακολουθώ, γι’ αυτό επέλεξα να παίξω κανονικά σε μια ομάδα και όχι σε μια αλάνα ή απλά με φίλους. Προσωπικά θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο και για τα δυο φύλα. Βέβαια στην χώρα μας είναι πολύ πιο δύσκολο για τα κορίτσια λόγω της νοοτροπίας που έχουν μερικοί άνθρωποι, που επιμένουν να θεωρούν το ποδόσφαιρο μόνο αντρικό προνόμιο! Εμένα μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό ένα κορίτσι να παίζει μπάλα, αν αυτό είναι που της αρέσει και την γεμίζει, και άμα το πιστεύει πραγματικά μπορεί να φτάσει όσο ψηλά θέλει.

Τι σημαίνει το ποδόσφαιρο για σένα; Πόσο σημαντικό είναι στη ζωή σου;

Αθανασία Γεωργίου, 18 χρονών: Το ποδόσφαιρο για μένα δεν είναι μόνο ένας τρόπος διαφυγής, αλλά είναι πλέον μέρος της ζωής μου. Είναι ένα έντονο ομαδικό άθλημα, που απαιτεί συνεργασία μεταξύ διαφορετικών χαρακτήρων και δεν βασίζεται μόνο στις ικανότητες αλλά και στην ψυχή και το πάθος.

Το ρόστερ του Θριάμβου Χαϊδαρίου:

1) Κατρόση Ιωάννα

2) Τσίλη Χριστίνα

3) Ευγενικού Ιωάννα

4) Κάλτση Αριάδνη

5) Κυριακοπούλου Βάσω

6) Παπαδάκη Δήμητρα

7) Προκόπη Ίριδα

8) Μαγκωνάκη Μαρία

9) Κουτσουδάκη Μιχαέλα

10) Καϊάφα Χριστίνα

11) Κούκη Κατερίνα

12) Γεωργίου Αθανασία

13) Κοσμίδη Εριφίλη

14) Ανδρέου Ελένη

15) Σακελλαροπούλου Παναγιώτα

16) Παπουτσά Ευτυχία

17) Γιακουμοπούλου Κατερίνα

18) Κοστοπούλου Ειρήνη

19) Χασκοτσελάϊ Ελιόνα

20) Σταθά Φαίη

21) Ναστούλη Φωτεινή

22) Δαμουλιάνου Ελένη

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button