ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Εντάχθηκαν τα προσφυγόπουλα στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

 

Μάθημα πρώτο: Η Ανθρωπιά
Με τη σημερινή υποδοχή στα προσφυγόπουλα στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, ολοκληρώθηκε η
ένταξη των «παιδιών του πολέμου» στα σχολεία της πόλης μας.

Μετά την επιτυχή
«εισαγωγή» ογδόντα περίπου παιδιών που διαμένουν προσωρινά στο Κέντρο
Φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά, στο 5ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο
Χαϊδαρίου, σήμερα η τρίτη κατά σειρά ομάδα ηλικίας 12-15 ετών, εντάχθηκε και
αυτή στη σχολική κοινότητα της πόλης μας.

Τους νέους μαθητές υποδέχτηκε η δημοτική αρχή, η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς, μαθητές και δεκάδες αλληλέγγυοι δημότες, που τα υποδέχτηκαν και σήμερα με ένα θερμό χειροκρότημα.
Αφού προσέφεραν στα παιδιά ως δώρο σχολικά είδη, οι Έλληνες συμμαθητές τους, αλλά και οι καθηγητές του σχολείου τους είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή. Η χορωδία του σχολείου ερμήνευσε κάποια τραγούδια και δύο συμμαθητές τους απήγγειλαν δύο γνωστά αντιπολεμικά ποιήματα. Το «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος»
του Τάσου Λειβαδίτη και την «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου.

 

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως αυτά τα παιδιά σήμερα ξεκινάνε το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, με το μάθημα της ανθρωπιάς.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης  Σταματόπουλος, ευχαρίστησε το Δήμο, το Σύλλογο των Καθηγητών του σχολείου και όλους τους μαθητές, για αυτή την υπέροχη μικρή γιορτή που ετοίμασαν.
Τον ενθουσιασμό του για το κλίμα που επικρατούσε εκείνη την ώρα αλλά και τη μεγαλειώδη υποδοχή που επιφύλαξαν στα προσφυγόπουλα στο 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου εξέφρασε με τη σειρά του ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας Θανάσης  Αλεξόπουλος.
Με τη λήξη της μικρής αυτής γιορτής ήρθε η ώρα για αυτά τα παιδιά να περάσουν στις τάξεις τους. Ειδικότερα στο Γυμνάσιο θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνικά, Αγγλικά, Μαθηματικά, Πληροφορική και Καλλιτεχνικά.

Καλή σχολική χρονιά…

 

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button