ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς – Πού λαμβάνονται έκτακτα μέτρα στο Χαϊδάρι

 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει ότι οκτώ Περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, βρίσκονται στο κόκκινο. Λαμβάνοντας υπόψη σχετικό επείγον έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Αττικής – Δυτικός Τομέας αποφάσισε την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στο Ποικίλο Όρος και το Όρος Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το Χαϊδάρι:

Α) Στο Ποικίλο Όρος η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τις εισόδους από Ακροπόλεως (Δάσος Χαϊδαρίου), από γέφυρα Σκαραμαγκά (Copa Copana), από Αφαία.

Β) Στο Όρος Αιγάλεω η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τις εισόδους από Ασύρματο (Άνοδος Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου), από tourist information (Άνοδος Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου), από χώρο στάθμευσης Λεωφόρου Σχιστού, από φυλάκιο Ναύτη Λεωφόρου Σχιστού.

Συστάσεις στους πολίτες 

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε αντιληφθεί πυρκαγιά, να ειδοποιεί αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button