ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Κι άλλη πηγή στέρεψε στο Ποικίλο

Η εικόνα της ξερής κοίτης του ρυακιού της Μονής Δαφνίου και μάλιστα μέσα στην άνοιξη (βλέπε Τετέλεσται – Το ειδυλλιακό ποταμάκι του Χαϊδαρίου έμεινε χωρίς σταγόνα μέσα στην άνοιξη) συγκλόνισε πολλούς. Όμως υπάρχει και συνέχεια που δείχνει ότι ο φετινός ξηρός χειμώνας κατέβασε τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η πηγή Ζαστάνι στέγνωσε και αυτή και μάλιστα πριν καν έρθει το καλοκαίρι! Βρίσκεται στην ομώνυμη χαράδρα του Ποικίλου, στη βόρεια πλευρά του.

Τη βλέπετε ξερή σε φωτογραφία του Γιώργου Κόκκινου. Ο Κώστας Φωτεινάκης που την επισκεφτεί πέρυσι τον Μάρτιο, σημειώνει ότι τότε είχε πολύ νερό.

Τα νέα λοιπόν είναι αποκαρδιωτικά. Λίγα τα νερά που έπεσαν φέτος, οι θερμοκρασίες ψηλές από την αρχή της άνοιξης και μπροστά μας ένα καλοκαίρι που ποιος ξέρει τι μάς επιφυλάσσει.

Ήδη στην περιοχή αυτή του Ποικίλου είχαμε τρεις φωτιές φέτος, πριν τις 15 Μαΐου, ενώ η φύση του βουνού, χλωρίδα και πανίδα, θα δοκιμαστούν άγρια. Παλιότερα στο βουνό λειτουργούσαν το καλοκαίρι δεξαμενές με ποτίστρες, με φροντίδα του Δασαρχείου Αιγάλεω. Δεν γνωρίζουμε αν συνεχίζεται η δραστηριότητα αυτή.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button