ΕΛΛΑΔΑ

Βενζίνη: “Οι τιμές στην Ελλάδα οργανώνονται από τα 2 διυλιστήρια και το Υπουργείο Ανάπτυξης”

Την εκτίμηση πως η τιμή της βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο στους νομούς της Αττικής και της Θεσσαλονίκης εξέφρασε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”.

Αυτό δεν αφορά τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την ηπειρωτική Ελλάδα που είναι μακριά ξεκαθάρισε η κ. Ζάγκα και πρόσθεσε πως είναι  λίγο περίεργη η κατάσταση, η οποία οφείλεται στις αναταράξεις που συμβαίνουν διεθνώς στις τιμές, αλλά να μην την πληρώνουμε πάντα και εμείς οι πρατηριούχοι, ότι εμείς από μόνοι μας ανεβάζουμε τις τιμές.

Μεταξύ άλλων είπε πως μπορεί και να είναι η μέση τιμή της βενζίνης σε Αττική και Θεσσαλονίκη από 1,95 ευρώ  έως 2 ευρώ το λίτρο, ωστόσο υπάρχουν πρατήρια που την πουλάνε με την  τιμή των  1,85  ευρώ το λίτρο και να μην μιλάει κανένας. Εγώ δεν λέω ότι όλα τα φτηνά μαγαζιά είναι σωστά, αλλά όσα μαγαζιά πιάνουν με πειραγμένες αντλίες και με νοθευμένο καύσιμο είναι φτηνά μαγαζιά, σημείωσε.

Για τα σημερινά τιμολόγια των καυσίμων 

Επίσης μίλησε  για τα σημερινά τιμολόγια των καυσίμων. “Ήδη τα σημερινά τιμολόγια με τα οποία αγοράσαμε καύσιμα είναι λίγο τσιμπημένα, τώρα θα μου πείτε πότε πρόλαβαν”, ανέφερε και τόνισε πως η αύξηση δεν έχει μπει από σήμερα είναι από χθες το πρωί. “Τα τιμολόγια έρχονται στα μαγαζιά από τις εταιρίες οι οποίες τα έχουν πάρει από τα διυλιστήρια τόνισε και πρόσθεσε πως οι  τιμές οργανώνονται από τα 2 διυλιστήρια που έχουμε στην Ελλάδα και από το υπουργείο Ανάπτυξης.”

Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι η τιμή της βενζίνης «τσιμπάει» συνέχεια σιγά σιγά, δηλαδή έρχεται στα τιμολόγια συν ένα λεπτό, συν  1 λεπτό, σήμερα συν 2 λεπτά. είπε μεταξύ άλλων.

Ασμάτογλου : Γιατί ανεβαίνει η τιμή της βενζίνης
“Ποιες πυραυλικές επιθέσεις;”

Για την βενζίνη μίλησε και  ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Η τιμή της βενζίνης θα είναι ακριβότερη το Πάσχα από ό,τι είναι τώρα σημείωσε ο κ. Ασμάτογλου. Όλες αυτές οι αυξήσεις, τις οποίες είδαμε το τελευταίο διάστημα, δεν προέρχονται ούτε λόγω του Πάσχα, ούτε λόγω των πυραυλικών επιθέσεων, αλλά βλέπουμε ότι οι αυξήσεις αυτές πράγματι έχουν έρθει από τα μέσα του Φεβρουαρίου και βέβαια είναι αυξήσεις οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή είπε.

Και αναφέρθηκε στα σημερινά στοιχεία του Yπουργείου Ανάπτυξης  για την τιμή της βενζίνης. Η πανελλαδική μέση τιμή την οποία ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης είναι σήμερα στο 1,97  ευρώ το λίτρο είπε και πρόσθεσε πως στην Αθήνα η μέση τιμή αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1 ευρώ και 96 λεπτά, κοντεύει να αγγίξει το 2 ευρώ. Στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ παραπάνω.
Σχετικά με το γιατί η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει ενώ το πετρέλαιο είναι σταθερό, είπε ότι η παράμετρος που διαμορφώνει την τελική τιμή του καυσίμου, είναι η ζήτηση.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button