ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα έπρεπε να λαμβάνει από το κράτος 14,2 εκατ. ευρώ, βάσει των νόμων του”

Ο Παναγιώτης Μοσχονάς, αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, βάζει στο κέντρο της συζήτησης για τη λειτουργία του Δήμου Χαϊδαρίου το οικονομικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα την μειωμένη επιχορήγηση των Δήμων από το κράτος κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Πιο αναλυτικά:

Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα έπρεπε να λαμβάνει από το κράτος 14,2 εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες των δημοτών του, βάσει των νόμων που το ίδιο το κράτος εφαρμόζει μέσω των εκάστοτε κυβερνήσεών του…

Ο Δήμος μας λαμβάνει μόνο 5,8 εκατομμύρια, δηλαδή 60% λιγότερα από αυτά που του αναλογούν!

Παράλληλα, για τις προμήθειές του σε τρόφιμα, καύσιμα, χαρτικά, συντηρήσεις κλπ. πληρώνει ετησίως 1,7 εκατομμύρια σε ΦΠΑ (εικόνα 2023), ποσό που επιστρέφεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, στο κράτος!

Άρα τελικά τι μένει; 5,8-1,7=4,1 εκατομμύρια από τα 14,2… δηλαδή το 30% όλων αυτών των χρημάτων που έπρεπε να επιστρέφει ανταποδοτικά σε μας, ως ένα μικρό μέρος της υπέρμετρης φορολογίας που πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ,

Σκεφτείτε μόνο ότι αν υπήρχαν αυτά τα 10 εκατομμύρια στο ταμείο του Δήμου μας, πόσα πράγματα μπορούσαν να γίνουν στα σχολεία (διαμόρφωση προαυλίων, κουφώματα, βάψιμο, αντισεισμικός έλεγχος κλπ.), στις αθλητικές εγκαταστάσεις (συντήρηση γηπέδων, αναβάθμιση κερκίδων και αποδυτηρίων, φωτισμού, αλλαγή ταρτάν κλπ.), εξοπλισμός καθαριότητας, στελέχωση υπηρεσιών με ειδικευμένους τεχνίτες, παρεμβάσεις στις πλατείες, στα πεζοδρόμια, παντού!

ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ τα στερούμαστε, από τις δικές μας οικογένειες. Το κράτος στερεί την δυνατότητα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, νέα και σύγχρονα γήπεδα, πρότυπους κοινόχρηστους χώρους και πλατείες, παιδικές χαρές που θα χαίρεσαι να παίζουν τα παιδιά, για μια πόλη όπως ονειρευόμαστε και έχουμε ανάγκη!

Γι’ αυτό, την Κυριακή 21/4 στις 11 το πρωί, πλημμυρίζουμε την πλατεία Δημαρχείου! Για το δικαίωμά μας σε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button