ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η γέφυρα θα βοηθήσει πραγματικά”

Σκέψεις συμπολίτη σχετικά με την χρησιμότητα της νέας πεζογέφυρας στο Παλατάκι. Επισημαίνει ότι από τον όλο προβληματισμό σχετικά με τα τροχαία με θύματα πεζούς στο συγκεκριμένο σημείο -αλλά και σε όλη τη Λ. Αθηνών, σημειώνουμε εμείς- λείπουν τα πολύ ακριβή στοιχεία για τον τόπο και τον τρόπο που αυτά έγιναν. Με άλλα λόγια, κατά τον αναγνώστη μας, θα φανεί αν θα χρησιμοποιούν όλοι τη γέφυρα για να διασχίσουν τη Λεωφόρο ή θα συνεχίσουν κάποιοι να κάνουν παράτολμες διελεύσεις απ’ όπου να ΄ναι.

Γράφει ο κ. Κ. Χρήστος

Το πρόβλημα της Λ. Αθηνών με την κυκλοφορία των πεζών είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια… Υπάρχουν όμως κάποια ερωτηματικά τα οποία ενισχύονται από το γεγονός ότι σύμφωνα με το άρθρο δεν έχει γίνει σωστή συγκοινωνιακή μελέτη…

Τοποθετήθηκε λοιπόν μια γέφυρα ακριβώς πάνω από το φανάρι και τη διάβαση. Τα ατυχήματα που συνέβησαν στο παρελθόν ήταν επειδή παραβιάστηκε ο φωτεινός σηματοδότης για τους πεζούς; Αν ναι, τότε σίγουρα θα βοηθήσει. Γιατί αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει άλλος λόγος για τη γέφυρα…

Μήπως όμως συνέβησαν σε σημεία εκτός της διάβασης; Γιατί αν είναι έτσι, τα ατυχήματα θα συνεχίσουν να συμβαίνουν.

Όποιος είναι στην περιοχή ξέρει ότι πολλοί άνθρωποι περνούσαν επικίνδυνα εκτός πεζοδρομίου. Αν έκλειναν όλα τα διαχωριστικά και οι πεζοί αναγκάζονταν να περνούν ΜΟΝΟ από τις διαβάσεις, αυτό δεν θα έλυνε το πρόβλημα; Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η γέφυρα θα βοηθήσει πραγματικά.

Και μία ακόμη σχετικά γνώμη:

Aris Asimakopoulos

Συγγνώμη αλλά μόνο εγώ νομίζω πως το συγκεκριμένο σημείο μάλλον δεν χρειαζόταν γέφυρα; Τα φανάρια λειτουργούν με ικανοποιητικό ρυθμό, μέχρι να χρησιμοποιήσεις την γέφυρα σίγουρα θα έχει ανάψει πράσινο για τους πεζούς και στο οδόστρωμα. Σε αντίθεση όλων αυτών το σημείο περίπου στο ύψος του camping πραγματικά χρειάζεται μια λύση καθότι τα φανάρια και η διάβαση δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. η πεζογέφυρα χρειάζεται, υπάρχει δημαρχείο στην περιοχή και υπάρχουν πολίτες που θέλουν να πάνε απέναντι τι δηλαδή θα χρειαστεί να τρέξεις για πας απέναντι? μην τρελαθουμε κύριε ασημακοπουλε, και το έργο έγινε δεκτό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα άλλοι κάνουν κουμάντο και τρώνε τα χρήματα για να ειλικρινής σε ότι λέμε και σε ότι σχολιάζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button