ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ανοιξιάτικη Γιορτή Λουλουδιών στο Χαϊδάρι; Ταιριάζει “γάντι”!

Γιορτή Λουλουδιών που συνοδεύεται από αντίστοιχη αγορά διοργανώνουν αρκετοί Δήμοι. Τα άρθρα μας σχετικά με την Έκθεση “Φυτά και Κήπος” στο Περιστέρι τράβηξαν την προσοχή του κοινού και προκάλεσαν διάφορα σχόλια. Το ερώτημα που έθεσαν αρκετοί είναι “γιατί δεν γίνεται κάτι ανάλογο στο Χαϊδάρι, που έχει κατάλληλο τοπίο και φύση;”

Ο πρώην διευθυντής του Δήμου Χαϊδαρίου, κ. Νώντας Σταμάτης, διατυπώνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση, με συγκεκριμένο πλάνο. Η άποψή του είναι ότι μπορεί να γίνει μπροστά από τον Διομήδειο Κήπο, όπου κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί εξαιρετικές δράσεις.

Ανοιξιάτικη Γιορτή Λουλουδιών στο Χαϊδάρι

Ανοιξιάτικη Γιορτή Λουλουδιών στο Χαϊδάρι; Ταιριάζει "γάντι"! 1

Epaminondas Stamatis

Είχα ασχοληθεί πριν χρόνια με το θέμα, γιατί το πίστευα και συνεχίζω να το πιστεύω. Διότι στο Χαϊδάρι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, με εκτεταμένο πράσινο γύρω από τη πόλη και σημαντικές παρεμβάσεις στον αστικό ιστό.

Εδώ να σκεφτούμε ότι αντίστοιχη έκθεση γίνεται στο Αιγάλεω, που φυσικά δεν διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το Χαϊδάρι.

Σε συνεργασία με τον Διομήδειο Βοτανικό και την αξιοποίηση της έκτασης του Τριγώνου μπροστά του, που αποτελεί Ιδανικό εκθεσιακό χώρο και μάλιστα με εύκολη πρόσβαση, το εγχείρημα θα έχει σίγουρα θετικά αποτελέσματα.

Ανοιξιάτικη Γιορτή Λουλουδιών στο Χαϊδάρι; Ταιριάζει "γάντι"! 3
Μια Γιορτή Λουλουδιών δίπλα σε τέτοιο περιβάλλον θα είχε πολύ ξεχωριστή αξία στο Λεκανοπέδιο.

Ταυτόχρονα προβάλλονται και “αξιοποιούνται” η Μονή Δαφνίου ,το Τουριστικό Περίπτερο και η ευρύτερη περιοχή και ανεβαίνει έτσι το prestige της πόλης.

Σίγουρα αυτό το κομμάτι αποτελεί το δυνατό όπλο του Χαϊδαρίου που δυστυχώς δεν προβλήθηκε ούτε αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε. Ας είναι… ποτέ δεν είναι αργά.

Με την ευκαιρία των επερχόμενων δημοτικών εκλογών θα έχει ενδιαφέρον η θέση των Δημοτικών Παρατάξεων για την πρόταση αυτή.

Ανοιξιάτικη Γιορτή Λουλουδιών στο Χαϊδάρι

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Σας έχω στείλει κι άλλα μηνύματα που δεν δημοσιεύετε….
    Απευθύνομαι σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους.
    Ποια η θέση τους για τους τόνους τσιμέντο στην μικρή πλατεία ( ανύπαρκτη πλεον) του δάσους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button