ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η Πυροσβεστική αποδίδει στον 33χονο Τούρκο διαδοχικούς εκ προθέσεως εμπρησμούς στους πρόποδες του Ποικίλου

Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι είχε πάνω του ο Τούρκος που συνέλαβαν οι Αρχές για τη φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κάτιας Νιάκαρη για την ΕΡΤ, ομάδα ΔΙΑΣ κινούμενη στον περιφερειακό, είδε μία στήλη καπνού και πλησίασε. Ήταν ήδη εκεί η ΟΠΚΕ η οποία είχε βρει έναν μάρτυρα και τους έδινε περιγραφή του Τούρκου που μόλις είχε βάλει φωτιά, «η οποία αν ξέφευγε θα έφτανε στο δάσος Χαϊδαρίου και θα κλαίγαμε όλοι μαζί τώρα» (σσ. δεν αναφέρεται ποιος είπε τη φράση). Η ομάδα ΔΙΑΣ ξεκίνησε να αναζητά τον δράστη και τελικά τον εντόπισε τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο.

Το Πρώτο Θέμα αναφέρει ότι ο 33χρονος συλληφθείς είναι οπαδός του Γκιουλέν και ότι είχε προσαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Διαθέτει κάρτα Ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος μπήκε στη χώρα μας στις 4 Απριλίου του ’24 από τον Έβρο. Δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης και με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Φινλανδία. Δεν προέκυψε από το Eurodac αίτημα ασύλου σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και επιπλέον δεν έχει εκδοθεί απόφαση ασύλου.

Τη σύλληψη του Τούρκου ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο “X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής 

Στην επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Πυροσβεστικό Σώμα το απόγευμα της Κυριακής, σημειώνεται σχετικά:

«Συνελήφθη σήμερα 26 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο, Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button