ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο μαύρος καπνός κάλυψε πάλι τον ορίζοντά μας

Σοβαρό επεισόδιο ρύπανσης σήμερα το πρωί στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο.

Ο μαύρος καπνός που έβγαινε από την καμινάδα γύρω στις 10 το πρωί ανησύχησε τους ντόπιους και έγινε ορατός από ολόκληρο το Λεκανοπέδιο της Αθήνας. Αρκετοί Χαϊδαριώτες ανέβασαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο ενώ άλλοι καλούσαν την Πυροσβεστική για να μάθουν τι συμβαίνει.

Κάθε μέρα έχουμε μια φωτιά στην βόρεια πλευρά του Ποικίλου, είτε σε χαμηλή βλάστηση είτε από τις καμινάδες.

Ανακοίνωση από την εταιρεία δεν βρήκαμε σχετικά με την αιτία που προκάλεσε την έκλυση τόσο μεγάλης ποσότητας καπνού ούτε βέβαια κάποια προειδοποίηση από αρμόδιες αρχές. Δεν έγινε καν αντικείμενο δημοσιότητας στις κεντρικές ιστοσελίδες. Αντίθετα διαβάσαμε για φωτιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις ή χαμηλή βλάστηση στη Θήβα, τη Σαλαμίνα και την Παιανία, οι οποίες με κάποιο κριτήριο είναι πιο σημαντικές από ένα βιομηχανικό επεισόδιο.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Χαϊδαρίου, Κώστας Σταθάς, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας αναφέροντας ότι έκανε παρέμβαση για το γεγονός στον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Μπάμπη Σιάτρα, ο οποίος απάντησε ότι δεν γνώριζε κάτι για το γεγονός. Σε επικοινωνία του αντιδήμαρχου με εργαζόμενους πληροφορήθηκε ότι το συμβάν έγινε στο πλαίσιο προγραμματισμένης συντήρησης στο διυλιστήριο.

Φωτογραφίες από σημερινές αναρτήσεις για τον καπνό από τα ΕΛΠΕ:

Ο μαύρος καπνός κάλυψε πάλι τον ορίζοντά μας 3
Ο μαύρος καπνός κάλυψε πάλι τον ορίζοντά μας 5
Ο μαύρος καπνός κάλυψε πάλι τον ορίζοντά μας 7
Ο μαύρος καπνός κάλυψε πάλι τον ορίζοντά μας 9

Παρόμοια Άρθρα

2 Σχόλια

    1. Ενώ οι υπόλοιπες…. Παρατηρώ μια έλλειψη σωστού καδραρίσματος στις φωτογραφίες. Η σύνθεση δεν είναι ικανοποιητική. Γενικά φαίνεται η παντελής έλλειψη αισθητικής. Απόλυτο καθρέπτισμα του επιπέδου του άρθρου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button