ANIMALS

Οι φίλοι δεν αγοράζονται ούτε πωλούνται… επομένως υιοθετούμε

Της Φλώρας Τουτουντζή*

Οι φίλοι δεν αγοράζονται ούτε πωλούνται… επομένως υιοθετούμε 1

Αν θέλουμε να αξιολογήσουμε τον πολιτισμό ενός τόπου τότε θα πρέπει να δούμε την συμπεριφορά των ανθρώπων στα ζώα. Όπως γνωρίζουμε η διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων ανήκει σύμφωνα με το νόμο στους Δήμους. Στη θεωρία βέβαια, γιατί στην Ελλάδα την υποχρέωση και την δουλειά του Δήμου την αναλαμβάνουν οι φιλόζωοι οι οποίοι με δικά τους έξοδα με ψυχικό κόστος και πάνω απ’ όλα αφιερώνοντας όλο τον ελεύθερο χρόνο τους!

Οι υποχρεώσεις λοιπόν των Δήμων είναι η περισυλλογή καθώς επίσης η κτηνιατρική περίθαλψη και η ηλεκτρονική σήμανση όπως και η καταγραφή και στείρωση των ζώων.

Έπειτα εφόσον έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες θα πρέπει να μεριμνούν για εύρεση ανάδοχου και υιοθεσία.

Εάν δεν βρεθεί ανάδοχος και τα ζώα είναι υγιή αρτιμελή και άνω των 9 μηνών θα πρέπει να προχωρήσουν σε επανένταξη σε ασφαλή και φυσικό χώρο.

Θα πρέπει ο Δήμος να διαθέτει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς για δωρεάν υπηρεσίες ή ακόμη καλύτερα δημοτικό κτηνιατρείο!!

Ένα μικρό και σύγχρονο καταφύγιο για μικρά σε ηλικία ζώα ή για εκείνα που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία για ειδικούς λόγους!!!

Φυσικά σε όλα αυτά οι φιλόζωοι της περιοχής μπορούν να βοηθήσουν πολύ με την εμπειρία τη γνώση και την αγάπη τους!!!

Τα αδέσποτα ζώα δεν έχουν φωνή ας γίνουμε εμείς η φωνή τους!!!!

Εμείς ως Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου και προσωπικά ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης Βασίλης Τσίτσος δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε αυτά που πρέπει για τους τετράποδους φίλους μας.

Διότι πολύ απλά είναι υποχρέωση μας!

* Η Φλώρα Τουτουντζή είναι μέλος των Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου και ενεργή φιλόζωος.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button