ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Βιβλία, δέντρα και αθλήματα: Προφάσεις και αμαρτίες

του Κίμωνα Ε. Φουντούλη

Βιβλιοθήκη:

Η θέση όπου μετακινήθηκε η βιβλιοθήκη ολόφωτη, δίπλα στα σχολεία στη καρδιά της πόλης. Το κτίριο αυθαίρετο που κακώς «τακτοποιήθηκε» το 2013. Η βιβλιοθήκη φιλοξενείται στο παρανόμως κλεισμένο αρχικό ημι-υπαίθριο τμήμα. Στάζει η οροφή, Σελέκος και Ντηνιακός ουδέν έπραξαν (παρά την «ευαισθησία» Καρατζαφέρη με σχετική «καταγγελία» στο Τύπο), παρά την παρέμβαση της Πολεοδομίας μετά την ενημέρωση από το γράφοντα (2020).

Σελέκος-ΚΚΕ, Σπηλιόπουλος-ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται αντίθετοι στη καφετέρια. Το 2013 σιωπούσαν, το 2020 όταν εκδήλωσε η σημερινή φεουδαρχική «διοίκηση» τη πρόθεση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν, ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ τη κρίσιμη ώρα και έτσι διευκόλυναν τους «ιδιοκτήτες» της πόλης. Δικαιολογίες περί προχωρημένης ώρας ή αποδοκιμασίας της διοίκησης δεν θα γίνουν δεκτές. Τα ψηφίσματα πολύωρων αντιπαραθέσεων διαχρονικά συγκαλύπτουν υπόγειες συνεννοήσεις… Δεν αντέδρασαν ούτε όταν ήρθε στο Δ.Σ., καλοκαίρι  2020, η περαιτέρω τακτοποίηση του «κτιρίου», της επικίνδυνης για το κοινό παράγκας. Τώρα ψάχνουν δικαιολογίες διαβλέποντας την αηδία αρκετών πολιτών. Υπάρχουν διοικητικές ενέργειες αντίδρασης που οφείλουν να εξαντλούν όσοι αντιστέκονται. Ας πάρουν πρωτοβουλία… Απαιτεί δουλειά!

Το Πρόβλημα των Υπόλοιπων:

Η μετατροπή της βιβλιοθήκης σε καφέ κ.λ.π. είναι κάκιστη πρωτοβουλία της διοίκησης Ντηνιακού. Δεν είναι μόνη της. 

Δεξιοί, Κεντρώοι, Πασόκοι, ΛΑΕδες, κ.ά. μηδέν αντίδραση.

Είναι κατάντια, δεν είναι παρακμή.

Για τη μόρφωση και τη παιδεία νοιάζονται όλες οι οικογένειες. Οι πολιτικοί τους αντιπρόσωποι μουγγοί στον καφενειακό-αναψυχικό αχταρμά.

Είναι άραγε τόσο αποδεκτός ο (αντι)δημοκρατικός συγκεντρωτισμός σε όλες τις παρατάξεις ώστε να μη προκύπτει μια φωνή, ένα θρόισμα ελπίδας;

Αλί στα παιδιά που μεγαλώνουν σε μια πόλη παραδομένη στην «αναψυχή», στο σκοτάδι!

Δάση Χαϊδαρίου:

Η εξαίρεση του Πάρκου Νεολαίας και τμήματος του Διομήδειου Κήπου από το Δασικό Χάρτη με την ευρεία συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο μαρτυρά το τι μας περιμένει ενόψει νέου Πολεοδομικού Σχεδίου. Θα ψελλίσουν δικαιολογίες οι επαγγελματίες αγωνιστές, θα δώσουν εγγυήσεις οι ανεξάρτητοι κληρονόμοι και θα παραμείνουν σιωπηλοί οι διαχρονικοί καιροσκόποι ή/και κουρασμένοι.

Το περιβάλλον θα τρωθεί περαιτέρω, μαζί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Γήπεδα και Αθλήματα:

Την ώρα που η Τουρκία απαιτεί απροκάλυπτα «γη και ύδωρ» ο κενο-τόμος δήμαρχος προβάλει ως επίτευγμα την καταπάτηση της γης όλων των Ελλήνων. Αυτό είναι το Στρατόπεδο. Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες, δεν λειτουργούμε όπως αξιοκατάκριτοι οικοπεδοφάγοι, κάποιοι γεωλάτρες ηγούμενοι κ.ά. συναφείς.

 Η υποχρέωση του Δήμου έγκειται στη διάφανη, στο ελάχιστο δυνατό κόστος και με ασφάλεια λειτουργία ΟΛΩΝ των γυμναστηρίων και του Κολυμβητηρίου! Για να μη ξεχνιόμαστε…

Οι κοκορομαχίες με αθλητικούς παράγοντες ξεκαρφώνουν αλλά δεν κρύβουν. Ο Δήμος οφείλει να θυμίζει στους οφειλέτες τις οφειλές τους, άλλωστε δεν τις αρνούνται κι εκείνοι. Πρέπει όμως και να τις εισπράττει στη πρώτη ευκαιρία, π.χ. μόλις δηλωθεί οικονομική δυνατότητα και επιφάνεια!

Η ηχηρή σιωπή των «πολιτικών» παρατάξεων, ίσως καλύτερα να τις αποκαλούμε κτηματομεσιτικές, είναι επιβεβαίωση της κατάντιας.

 Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει να αντιμετωπίσει τους αλαλάζοντες δίκαιο στα μέτρα τους αυριανούς εισβολείς και στο Χαϊδάρι αντιμετωπίζει «Χρησικτησία» από το δήμο μας!

Τα πράγματα δεν είναι γελοία. Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!

Μπορούμε με όλα τα παραπάνω να είμαστε ενωμένοι;

Πολύ δύσκολο αλλά απαραίτητο.

ΚΙΜΩΝ Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button