ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίκυ Σταμάτη: Απόδραση από το Δρομοκαΐτειο – “Καμπάνα” στο δικαστήριο

Τέσσερα χρόνια μετά την «διάσημη» απόδραση της από το Δρομοκαϊτειο για χάρη όπως έλεγε του παιδιού της, που το στερούνταν λόγω της κράτησης της, η Βίκυ Σταμάτη καταδικάστηκε σήμερα για την ενέργεια της αυτή σε ποινή φυλάκισης ενός έτους (τη μέγιστη προβλεπόμενη), μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Παράλληλα οι δικαστές του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έκριναν ένοχη και την πρώην εργαζόμενη του ιδρύματος που τη βοήθησε να υλοποιήσει το σχέδιο της και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή. Αντίθετα έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων που φρουρούσαν τη σύζυγό του Άκη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούνταν για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους που οδήγησε στην απελευθέρωσή της.

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για «ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που σχεδιάστηκε επιμελώς και εκτελέστηκε επιμελώς από την κυρία Σταμάτη». «Σαφώς επρόκειτο για μια μητέρα που στερήθηκε το παιδί της, πρόκειται για μια γυναίκα που ζούσε με πολυτέλεια και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία της να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον όμως έκανε δύσκολη τη ζωή όσων εργαζομένων βρέθηκαν δίπλα της όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες ενώ παρέσυρε και ενέπλεξε και αλλά άτομα», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνοντας πως «όλα έγιναν για την κυρία Σταματη».

«Νομίζω πρέπει να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή φυλάκισης 1 έτους όχι από εκδικητικότητα αλλά επειδή ταλαιπώρησε ένα ολόκληρο σύστημα» είπε χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας η οποία αναφερόμενη στη συμπεριφορά της τότε κρατούμενης τροφίμου, είπε πως «μετέτρεψε μια υπηρεσία σε υπηρετικό προσωπικό».

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button