ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τώρα ξηλώνουν και ολόκληρες στάσεις λεωφορείων!

Άγνωστοι “μακρυχέρηδες” έφτασαν στο σημείο να σηκώσουν μέρα μεσημέρι στάσεις λεωφορείων στο Χαϊδάρι, στήνοντας μάλιστα ολόκληρη σκηνοθεσία για την κλοπή! Κάπως έτσι τα στέγαστρα κατέληξαν σκραπ και οι επιβάτες ξεροσταλιάζουν στις στάσεις, την ευθύνη για τις οποίες αποποιείται ο ΟΑΣΑ και φορτώνει στον Δήμο.

Στη φωτό η στάση στην οδό Αθηνάς και Σατωβριάνδου, γυμνή μετά την “παρέμβαση” των κλεφτών. καλά που άφησαν το παγκάκι…

«Κάποιοι είπαν πως τα έκοψαν εργάτες του Δήμου»

Το πρόβλημα μετέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (16 Φεβρουαρίου) ο επικεφαλής της παράταξης «Διάφανος Δήμος», Κώστας Ασπρογέρακας. Όπως ανέφερε υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες πολιτών για την κλοπή σε δύο στάσεις λεωφορείων στο Δάσος. 

Σελέκος: «Ξηλώσαμε μόνο ένα»

Απαντώντας ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος ανέφερε πως συνεργεία του Δήμου έκοψαν μόνο ένα στέγαστρο στην περιοχή του Σκαραμαγκά, διότι είχε γείρει και θα μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι ενώ κανονικά τα στέγαστρα πρέπει να τα βάζει ο ΟΑΣΑ, το αρνείται και “ρίχνει το μπαλάκι” στον Δήμο.

Πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή έχει προβλέψει ένα κονδύλι και θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει τρία στέγαστρα που έχουν καταστραφεί. 
«Τα έκοψε ο ΟΑΣΑ;», τον ρώτησε ο Κώστας Ασπρογέρακας.
«Τι να σας πω; Τα δύο πήγαν κάποιοι, τα έκοψαν και τα πήρανε. Η εγκληματικότητα είναι στα ύψη», του απάντησε ο Δήμαρχος.

Με φόρμα εργασίας και φορτηγάκι ΔΧ

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τον κ. Ασπρογέρακα μας ανέφερε πως ένα στέγαστρο του ΟΑΣΑ στη συμβολή των Αθηνάς και Σατωβριάνδου και ένα άλλο στο Δάσος έχουν κλαπεί. Συνδημότες μας του κατήγγειλαν πως είδαν κάποιους με φόρμα εργασίας και με ένα φορτηγάκι Δημόσιας Χρήσης (ΔΧ). Νόμισαν πως ήταν εργάτες του Δήμου Χαϊδαρίου! 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. παρ. 1(στ), αρ. 5, Ν. 3920/2011 (ΦΕΚ 33/Α/3-3-2011) σύμφωνα με την οποία η έγκριση του τύπου, της μορφής, της θέσης, της διάταξης και της εγκατάστασης των στεγάστρων των στάσεων, που εγκαθίστανται από τις ΕΠΣΕ, καθώς και άλλους φορείς ή οργανισμούς είναι αρμοδιότητα του ΟΑΣΑ,

    το αρ.94, παρ.2, περίπτ. 17 &23 του Ν. 3852/2010 σύμφωνα με την οποία η αρμοδιότητα του καθορισμού των προδιαγραφών των στάσεων και των στεγάστρων αναμονής επιβατών των αστικών και υπεραστικών γραμμών ανήκει στους Δήμους. Ωστόσο οι Δήμοι ή και άλλοι φορείς είναι δυνατό να κατασκευάζουν και να τοποθετούν τα στέγαστρα των στάσεων λεωφορείων μετά από έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του ΟΑΣΑ,
    |

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button