ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου: “Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα”

Δεν έχει τελειωμό η κατηφόρα. Νέο επεισόδιο στην παρωδία που λέγεται “αστυνόμευση” στην πολύπαθη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας είχαμε πριν λίγες μέρες, με επιστολή – καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αυτή τη φορά για τα χάλια της αστυνόμευσης σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές της Ελλάδας, τον Ασπρόπυργο.

Η Ένωση μιλάει έξω από τα δόντια, σημειώνοντας ότι το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου είναι έτοιμο για λουκέτο!

Η συνδικαλιστική εκπροσώπηση των Αστυνομικών στην περιοχή μας για μια φορά ακόμη δεν μασάει τα λόγια της. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα έκανε αναφορά για περιπολικά φαντάσματα τα βράδια και πρωτοφανή εξαπάτηση στη Δυτική Αθήνα, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης, συμπολίτης μας Γιώργος Σταματάκης έκανε λόγο σε τηλεοπτικές εκπομπές για “αστυνόμευση κοροϊδία.

Η εφημερίδα μας θεωρεί ότι η ασφάλεια είναι μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα στην περιοχή μας και δεν παύει να αγωνίζεται για να ανατραπεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μόνο στο Χαϊδάρι φτάνουμε έως και 10 διαρρήξεις – κλοπές οικιών και καταστημάτων την ημέρα, δηλαδή περίπου 300 το μήνα! Τι πρέπει να γίνει δηλαδή για να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία να αφήσει στην άκρη τις πελατειακές σκοπιμότητες και να βγάλει τους αστυνομικούς από γραφεία και φυλάξεις προσώπων, ώστε να στελεχώσει τα αστυνομικά τμήματα (βλέπε Μην “πυροβολείτε” τον αστυνομικό της γειτονιάς: Είδος υπό εξαφάνιση!); Και πότε οι στρατηγοί θα αποφασίσουν να πατήσουν πόδι; Καλό είναι να γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες ότι οι λίγοι αστυνομικοί που έχουν μείνει στα αστυνομικά τμήματα θα μπορούσαν και αυτοί να κάνουν μια αίτηση για να φύγουν (θα γινόταν δεκτή, όπως όλες με λίγο βύσμα) για κάπου πιο ήσυχα, αλλά δεν το κάνουν, γιατί πάντα υπάρχουν και οι άνθρωποι του καθήκοντος…

Και μια ακόμη παρατήρηση: Αν η Πολιτεία είναι απρόθυμη να κάνει την εύκολη δουλειά, δηλαδή το πρέπον για την καταστολή του κοινού εγκλήματος, φανταστείτε πόσο πιο ανίκανη είναι να κάνει τη σύνθετη και και μακροπρόθεσμη δουλειά, δηλαδή την αντιμετώπιση των κοινωνικών αιτίων της εγκληματικότητας στις φαβέλλες της Δυτικής Αττικής.

Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, για την κατάσταση στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου:

Κύριε υπουργέ,

Με την επίσκεψη σας συνοδεία του κ. Αρχηγού προ τριμήνου σε υπηρεσίες της Δυτικής Αττικής σχεδόν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, γεννήθηκαν ελπίδες στους πολίτες αλλά και στο αστυνομικό προσωπικό της περιοχής ότι υπάρχει βούληση για αστυνόμευση και παροχή του ύψιστου αγαθού της ασφάλειας στην τοπική κοινωνία.

Η επίσκεψη σας μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, περιοχή η οποία αποτελεί μια από τις περισσότερο επιβαρυμένες από άποψη εγκληματικότητας πανελλαδικά, θεωρήθηκε ότι θα αποτελούσε την αρχή του ενδιαφέροντος και μιας προσπάθειας ουσίας για ασφάλεια στην πολύπαθη Δυτική Αττική. Φευ…

Σήμερα το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα αντί να ενισχυθεί έχει αποδυναμωθεί ακόμα περισσότερο, όπως και οι περισσότερες υποστελεχωμένες υπηρεσίες της περιοχής. Στο δε Τμήμα Ασφαλείας (ένα τμήμα με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ απαιτήσεις λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής) είναι έτοιμο να μπει λουκέτο, αφού έχουν απομείνει μόνο 6 άτομα – από τα 29 της προβλεπόμενης δύναμης και είναι αδύνατο να λειτουργήσει, παρά το ότι οι συνάδελφοι εργάζονται σαν είλωτες μέχρι και 16 ώρες την ημέρα!!!!

Για ποιους περιποιεί τιμή αυτή η κατάσταση; Για το θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας σίγουρα όχι.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση που γνωρίζει και οφείλει να γνωρίζει καθώς και το Αρχηγείο τι έχουν πράξει για αυτό;

Ενδιαφέρεται κανείς για αυτήν την κατάντια; Ή το όποιο υποτιθέμενο ενδιαφέρον εξαντλήθηκε στην ανωτέρω επίσκεψη;

Η αντιμετώπιση της τεράστιας εγκληματικότητας στην Δυτική Αττική έχει ανάγκη από πράξεις ουσίας και όχι του φαίνεσθαι.

Ο Πρόεδρος,

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button