ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Της φτώχειας η οργή αγώνας για την ανατροπή”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου ΚΚΕ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν χθες Κυριακή, 26 Φλεβάρη οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ, με ομιλητή το Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, το λόγο πήρε εκ μέρους των ΚΟ Χαϊδαρίου η Διαλεχτή Πολυχρονίδη, που ανάφερε πως όλη αυτή την περίοδο που η επίθεση της αστικής τάξης στα δικαιώματα και τη ζωή του λαού είναι ολομέτωπη, το ΚΚΕ δίνει μάχη απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, απέναντι στη συναίνεση των άλλων κομμάτων, απέναντι στην ΕΕ.

"Της φτώχειας η οργή αγώνας για την ανατροπή" 3

Αναδεικνύεται ότι πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση είναι ο ίδιος ο λαός με τους αγώνες του: είναι οι φοιτητές, οι μαθητές με τους γονείς τους που αγωνίζονται ενάντια στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι οι αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και για ποιοτικά και φθηνά αγροτικά προϊόντα για όλο τον λαό, είναι οι εργαζόμενοι που ετοιμάζουν πυρετωδώς τη μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη, την ημέρα που κλείνει ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και που πυροδότησε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με σύνθημα: «Τα κέρδη τους – οι ζωές μας».

Αυτή είναι η πραγματική αντιπολίτευση με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές που οργανώνουν τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Το ρεύμα αμφισβήτησης που εκφράζεται μπορεί και χρειάζεται να μεγαλώσει κάνοντας «της φτώχειας την οργή αγώνα για την ανατροπή».

"Της φτώχειας η οργή αγώνας για την ανατροπή" 5

Στην κεντρική ομιλία του ο Θέμης Γκιώνης χαιρέτισε τους μεγάλους αγώνες των φοιτητών – μαθητών ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και την πάλη των αγροτών, τονίζοντας την προετοιμασία της μεγάλης απεργίας από τα εργατικά σωματεία στις 28 Φλεβάρη. Πρόσθεσε πως «επιβεβαιώθηκε στην πράξη η υπόσχεση του Κόμματος από τις εθνικές εκλογές ότι θα βρεθεί μπροστά στους αγώνες, ώστε να μην καθηλωθεί ο εργαζόμενος λαός», γιατί αυτός είναι ο δρόμος που χαλάει τη «σούπα» της συναίνεσης.

Σε σχέση με την ακρίβεια επισήμανε πως «καπιταλιστική ανάκαμψη και άνοδος των τιμών πάνε μαζί» και πως «η διαχρονική πολιτική όλων των κομμάτων είναι η εμπορευματοποίηση της ενέργειας, του νερού, των μεταφορών, της υγείας, της παιδείας, αυξάνοντας δραστικά το κόστος ζωής για την εργατική λαϊκή οικογένεια».

"Της φτώχειας η οργή αγώνας για την ανατροπή" 7

Παράλληλα τόνισε πως: «Δεν υπάρχει πλευρά της ζωής των εργαζομένων που να μην καταπιέζεται από τη δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη και από την προθυμία των κυβερνήσεων να υπηρετήσουν αυτά τα κέρδη».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «πως όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν» από την στιγμή που υπάρχει συμφωνία απέναντι στον χαρακτήρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button