ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τέσσερις μήνες χωρίς μαθήματα τα Τμήματα Πολιτισμού του Δήμου

 

Αν και σε λίγα 24ωρα μπαίνει ο καινούριος χρόνος, ακόμη δεν έχουν λειτουργήσει τα περισσότερα τμήματα πολιτισμού του Δήμου. Η πολιτική αντιπαράθεση για την επιλογή δασκάλων “χτύπησε κόκκινο” το φθινόπωρο και -μαζί με τα οικονομικά του Δήμου- μονοπώλησε σχεδόν τη δράση του Δημοτικού Συμβουλίου. Άνθρωποι του χώρου μιλούν ήδη για χαμένη χρονιά.

Η νέα δημοτική αρχή έκανε τις επιλογές της, που όμως βρήκαν απέναντι σύσσωμη την αντιπολίτευση. Το αποτέλεσμα είναι ότι, ενώ έπρεπε τα μαθήματα να είχαν ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, παραμένει άγνωστο πότε και ποιοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία στα τμήματα, τα οποία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Εκατοντάδες μαθητές και γονείς βρίσκονται “στο περίμενε”, ενώ κάποιοι ήδη έχουν απευθυνθεί για μαθήματα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αν και το κόστος είναι υψηλότερο. 

Μιχάλης Σελέκος: «Γιατί δεν έχουν γίνει ακόμα οι προσλήψεις; »

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Δεκεμβρίου ο Μιχάλης Σελέκος, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, ρώτησε για ποιο λόγο δεν λειτουργούν τα Τμήματα Πολιτισμού και έχουν αφήσει έξω περίπου 2.000 μαθητές που τα παρακολουθούσαν. Επίσης ρώτησε για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δεν έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υλοποιήσει τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να προχωρήσουν οι επιλογές του προσωπικού και οι προσλήψεις. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το σύνολο της αντιπολίτευσης, με απουσία της διοίκησης.

Μάνος Πετούσης: «Κινήσαμε τις διαδικασίες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Εσείς τις αμφισβητήσατε»

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Πετούσης τον ενημέρωσε πως η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης ανακοίνωσης για τις συγκεκριμένες προσλήψεις, που θα γίνουν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, κάτι για το οποίο ζήτησε από τους υπηρεσιακούς να το τρέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Παράλληλα ο κ. Πετούσης τόνισε πως το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή έκανε όλες τις διαδικασίες για προσλήψεις με τον τρόπο που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ξαφνικά φέτος η αντιπολίτευση θεώρησε πως δεν ήταν σωστές.

Να προσθέσουμε πως για τη φετινή χρονιά σε ελάχιστα τμήματα γίνονται μαθήματα, συγκεκριμένα σε αυτά που οι καθηγητές είναι μόνιμοι στον Δήμο.

Σχετικό δημοσίευμα: Πρωτοφανές στο Δημοτικό Συμβούλιο: Αποχώρησε η παράταξη Ντηνιακού και πήρε ομόφωνη απόφαση η αντιπολίτευση!

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button