ΠΡΟΣΩΠΑ

Τάσος Χαλκιάς: Το αγρίμι είναι πολύ ήπια λέξη, ήμουν εγκληματική φυσιογνωμία

Καλεσμένος στην εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου ήταν χθες (29/5) το βράδυ ο Τάσος Χαλκιάς. Ο επιτυχημένος ηθοποιός, μεταξύ άλλων, μίλησε και για το πώς τον άλλαξε η ενασχόλησή του με το θέατρο.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Χαλκιάς ανέφερε: «Το θέατρο σημαίνει για μένα έναν τρόπο ζωής! Μέχρι τα 19 μου χρόνια, γιατί πήγα και λίγο αργότερα από το σύνηθες στη σχολή, ήμουν ένας άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Έξω από την καθημερινότητα και το κυνήγι των κοριτσιών, γιατί ήταν και μια εποχή που σχετικά το κυνήγι αυτό ήταν ελαφρώς απαγορευμένο, όσο να ‘ναι βέβαια το απαγορευμένο σού δίνει ένα ενδιαφέρον παραπάνω. Σαν νεαρά πιτσιρίκια τη δεκαετία του ’60 και του ’70 δεν ήταν εύκολο πράγμα να μην ασχοληθούμε με αυτό που μας διατάρασσε την ψυχή ιδιαιτέρως… Έτσι δεν είχα ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον, που να μπορώ προς κάπου να έχω μία εκτόνωση, η οποία να χαρακτηρίσω ότι μου κάλυπτε ζωή. Τρόπο ζωής!».

Στη συνέχεια, ο γνωστός ηθοποιός εξήγησε ότι: «Το θέατρο μου επέβαλε να αποκτήσω έναν τρόπο ζωής. Έπρεπε να διαβάσω, έπρεπε να πάω κοντά του και να μην περιμένω το θέατρο να έρθει σε μένα… Το αγρίμι είναι πολύ ήπια λέξη, εγκληματική φυσιογνωμία ήμουν αλλά τελοσπάντων! Το λέω με την έννοια ότι τότε η έννοια της δικαιοσύνης, του απαγορευμένου, του τίμιου και του ανέντιμου είχαν κάποια ιδιαίτερη σημασία. Ήμασταν χαρακτηρισμένοι όλοι. Καλός, καλύτερος, άριστος, κακός, κάκιστος, χείριστος. Υπήρχαν αυτές οι διαφορές και έτσι λοιπόν ένιωθα ότι ήμουν σε μια εφηβεία άγαρμπη και πέρναγα σε μια άλλη μορφή πιο μεστή με τον ίδιο τρόπο».

«Άρα λοιπόν δεν έκανα καμία διαφορά. Η σχολή όμως μου επέβαλε να κάνω μια διαφορά στον εαυτό μου. Δυο δάσκαλοι συγκεκριμένοι μου επέβαλαν τρόπο ζωής. Αν μείνεις στο θέατρο, πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο της ζωής σου!», σημείωσε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button