ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου “κάνει την πάπια”!

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι αφιερωμένη από τον Δήμο στην προσπάθεια “ανάταξης” ενός χώρου πρασίνου που έχει απαράδεκτη εικόνα και ταυτόχρονα είναι πηγή κινδύνου για το δάσος στους πρόποδες του Ποικίλου. Πρόκειται για το Πάρκο Νεολαίας – Θεαθήναι και κορύφωση της παρέμβασης είναι η εθελοντική δράση στην οποία έχουν κληθεί όσοι πολίτες το επιθυμούν την Κυριακή 2 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν αποτελεί περιουσία του Δήμου, αλλά του κράτους που… “κάνει την πάπια”.

Τις ημέρες αυτές 15 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου, της Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας (Αυτεπιστασία), συνεπικουρούμενοι από κλιμάκιο του ΑΣΔΑ (χορτοκοπή), καθαρίζουν το άλσος και το εγκαταλειμμένο κτήριο – πρώην αναψυκτήριο.

“Οι εργασίες γίνονται αφενός για λόγους πυροπροστασίας, αφετέρου για να καταστεί επισκέψιμος ο χώρος”, είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Τεχνικής Υπηρεσίας, Κώστας Σταθάς. Επισήμανε ότι η έκταση των 45 περίπου στρεμμάτων ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, στην οποία ο Δήμος απηύθυνε έγγραφη πρόσκληση να αναλάβει την ευθύνη καθαρισμού του χώρου, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Έτσι, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, αναγκάστηκε ο Δήμος να το κάνει, επωμιζόμενος το κόστος αλλά και σε βάρος άλλων υποχρεώσεών του. Ο Δήμος ζητάει να του αποδοθεί η έκταση και είναι βασικό αίτημα της κυριακάτικής εκδήλωσης.

Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου "κάνει την πάπια"! 3
Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου "κάνει την πάπια"! 5

Όπως μάς είπαν παλαιοί εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου εκτεταμένη παρέμβαση στο Πάρκο Νεολαίας έχει να γίνει περίπου 20 χρόνια γι’ αυτό έφτασε σε αυτή την κατάσταση.

Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου "κάνει την πάπια"! 7

Πριν τις τωρινές εργασίες ήταν γεμάτος ξερά δέντρα και κλαδιά, όπως και σκουπίδια, μια πραγματική πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού. Επίσης, σε κάποια σημεία δέντρα και θάμνοι είχαν κλείσει τα μονοπάτια και τους δρόμους πρόσβασης πυροσβεστικών μέσων. Έχουν ήδη κοπεί μεγάλες ποσότητες ξερής βλάστησης (ακακίες, κυπαρίσσια κτλ.), τα οποία η Υπηρεσία Πρασίνου θα θρυμματίσει επί τόπου με κλαδοτεμαχιστή για να αποφευχθεί η μεταφορά τους.

Παράλληλα η Αυτεπιστασία απομάκρυνε επικίνδυνες σιδερένιες κατασκευές από το ερείπιο και η Καθαριότητα θα προβεί σε καθαρισμό του.

Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου "κάνει την πάπια"! 9

Στο πάρκο υπάρχει γεώτρηση που λειτουργεί και εντός των ημερών θα γίνει πλήρωση δύο δεξαμενών για λόγους πυρασφάλειας.

Ρωτήσαμε τον κ. Σταθά ποιες είναι οι σκέψεις που επικρατούν στη δημοτική αρχή για το μέλλον του χώρου. Μάς απάντησε ότι εφόσον δεν ανήκει στον Δήμο δεν μπορεί να γίνει τίποτε περισσότερο από τον καθαρισμό του, αφού δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν επιθυμεί κάτι περισσότερο από ήπιες χρήσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Σε ερώτηση για το κατάστημα, μας είπε ότι μόνο μια καντίνα για την εξυπηρέτηση του κοινού θα μπορούσε να “χωρέσει” στις δικούς τους σχεδιασμούς και μάλιστα με ευθύνη λειτουργίας του ίδιου του Δήμου, αφού από τα νοίκια ανάλογων επιχειρήσεων στο παρελθόν “έχει καεί”.

Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου "κάνει την πάπια"! 11

Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου "κάνει την πάπια"! 13
Θεαθήναι: Επέμβαση σε μια άθλια πυριτιδαποθήκη στα πόδια του βουνού, ενώ ο ιδιοκτήτης του χώρου "κάνει την πάπια"! 15

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button