ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα νέα έργα που θα συμπληρώσουν το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων – Ένα από αυτά στο Χαϊδάρι!

Στο πλαίσιο των εργασιών του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών έγιναν ανακοινώσεις για τα νέα έργα με τα οποία θα ολοκληρωθεί το εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων. Ανάμεσά τους και ένα σημαντικό έργο για την Αττικής και τη δυτική Ελλάδα, που θα κατασκευαστεί στο Χαϊδάρι.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έγινε αναφορά στα νέα οδικά έργα, που θα ακολουθήσουν την 20ετή προσπάθεια για την κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων και ασφαλών αυτοκινητοδρόμων

Νέα έργα, εθνικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων:

* Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω και σύνδεση με τη Λεωφόρο Σχιστού και μέσω αυτής με το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για τον “Υπερ-Κόμβο Σκαραμαγκά”.
* Αττική Οδός προς τη Ραφήνα και το Λιμάνι του Λαυρίου και η σύνδεση με το Ελληνικό.
* Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Υλίκη.
* Επέκταση της Ιόνιας Οδού από Ιωάννινα προς την Κακκαβιά – Αλβανία.
* Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος και Καλαμάτα-Μεθώνη.
* Βόρειο τμήμα του Ε65 (Τρίκαλα-Εγνατία).
* Βόρειο Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ)
* Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος.
* Τμήμα Λάρισας-Καρδίτσας-Τρικάλων.

Ακόμα, τονίστηκε η ανάγκη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων υποδομών για την υποστήριξη του αναγκών της έξυπνης κινητικότητας, που βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας, όπως η εγκατάσταση σταθμών ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης οι υποδομές εξυπηρέτησης επαγγελματιών οδηγών, όπως ασφαλείς χώροι στάθμευσης και ανάπαυσης. Αλλά και η ενσωμάτωση του νέου συστήματος διοδίων στο υφιστάμενο σύστημα, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα ελεύθερης ροής.

Όπως έχουμε γράψει και πάλι, η κατασκευή του Κόμβου Σκαραμαγκά εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια. Επανεντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής το 2017 και απαιτείται επικαιροποίηση της μελέτης και μετακίνηση του αγωγού φυσικού αερίου προς Πειραιά που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή. 

Αναλυτικά για τον Κόμβο Σκαραμαγκά εδώ: Υπερ-κόμβος Σκαραμαγκά – Έχουμε την απάντηση για το “πότε” του μεγάλου οδικού έργου,    /    “Ξεθάφτηκε” ο Υπέρ-Κόμβος Σκαραμαγκά! Καταλυτικό ρόλο έπαιξε το “Χαϊδάρι Σήμερα”,          /        Προχωράει οριστικά ο υπερ – Κόμβος Σκαραμαγκά. Συμφωνία ΥΠΕΚΑ – Περιφέρειας Αττικής                 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button