ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τα αγριογούρουνα ήρθαν Χαϊδάρι!

Ήταν θέμα χρόνου, αφού είχαν κατεβεί στην Πάρνηθα. Και ναι, είναι πια γεγονός: Τα αγριογούρουνα ήρθαν και στο Χαϊδάρι, και μάλιστα δεν περιορίζονται σε βόλτες μόνο στο βουνό!

Τα έχουν δει συμπολίτες στις παρυφές της πόλης προς την πλευρά του Ποικίλου, αλλά και μέσα στο ΨΝΑ Δαφνίου, όπου μια μητέρα αρκετά συχνά φέρνει τα τέσσερα μικρά της ψάχνοντας για τροφή! Μαρτυρίες υπάρχουν και για μια ομάδα με μεγαλύτερα ζώα.

Τα αγριογούρουνα ήρθαν Χαϊδάρι! 3
Σκαψίματα από αγριογούρουνα λίγα μέτρα από τη βόρεια πλευρά της συνοικίας του Δαφνιού, στα όρια με το Ποικίλο.

Όπως είπαμε ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν και στα μέρη μας. Από την Πάρνηθα, όπου είχαν εντοπιστεί εδώ και αρκετό καιρό, πέρασαν στο Ποικίλο και έφτασαν μέχρι τη δική μας πλευρά του βουνού, όπου υπάρχουν σημεία με πυκνή βλάστηση για να φωλιάσουν και να αισθάνονται ασφάλεια. Τα βράδια η αναζήτηση της τροφής τα φέρνει μέχρι τα όρια της πόλης, ενδεχομένως και σε σκουπίδια.

Αν τα δείτε κάποιο βράδυ, δεν χρειάζεται να τρομάξετε. Δεν έχουν καμιά διάθεση να επιτεθούν σε άνθρωπο και, όταν έρθουν σε κοντινή επαφή, φροντίζουν πάντα να απομακρυνθούν. Προσοχή χρειάζεται με το αυτοκίνητο για την αποφυγή ατυχήματος. Ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα όταν προσπαθήσουν να περάσουν την Λεωφόρο Αθηνών, αναζητώντας νέα ενδιαιτήματα προς την πλευρά του όρους Αιγάλεω.

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button