ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα των σχολείων – Η θέση της Ένωσης Γονέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Στις 29 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε μονοθεματικό Δ.Σ. μετά από αίτημα της Ένωσης Χαϊδαρίου, με θέμα: “Συζήτηση σχετικά με τις σχολικές μονάδες του Δήμου Χαϊδαρίου”. Αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σημαντική ήταν η παρουσία εκπροσώπων γονέων από τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου που πήραν το λόγο παρουσιάζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες καθώς και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας.

Το θετικό που προκύπτει από την συζήτηση είναι ότι κάτω από την συλλογική πίεση και την  επιμονή μπορούμε να αποσπάσουμε “μικρές” νίκες, καθώς για πρώτη φορά, μετά από 4 χρόνια ασκούμενης διοίκησης ειπώθηκε ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, με ευθύνη τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει φέρει τους Δήμους σε δεινή θέση προχωρώντας σε ομόφωνη απόφαση και υιοθετώντας το πλαίσιο αιτημάτων μας:

  • έκτακτη κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες στα σχολεία, που αφορούν σε λειτουργικά, αναλώσιμα, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, θέρμανση. Καμία επιβάρυνση των γονέων.
  • Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση. Ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.
  • Άμεσα να ζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες ανακατασκευές, συντηρήσεις, μονώσεις κτιρίων, αντικατάσταση παλιών κουφωμάτων κ.ά.
  • Άμεσα να πιέσουμε για συνάντηση και δέσμευση από την πλευρά της ΚΤΥΠ για τα θέματα των νηπιαγωγείων που είναι σε εκκρεμότητα. Τα γενικότερα που αφορούν στην στέγαση των μαθητών στο Δάσος. Σε αυτή την προσπάθεια πλήρης αξιοποίηση των προσφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”, “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, “ΗΛΕΚΤΡΑ”.
  • Να συνυπογραφεί το Υπόμνημα της Ένωσης Χαϊδαρίου που αναφέρεται στην επέκταση των σχολικών γευμάτων, το οποίο θα αποσταλεί στη Βουλή, τα αρμόδια υπουργεία.
  • Να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά της δημοτικής αρχής ώστε να γίνεται ολοκληρωμένη, έγκαιρη καταγραφή και αγορά όλων των αναγκαίων στις σχολικές μονάδες από τον δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζονται καλύτερες τιμές, και να καλύπτονται οι ανάγκες σε αναλώσιμα, για όλα τα σχολεία, χωρίς καθυστερήσεις και ελλείμματα.

Φυσικά, το ομόφωνο ψήφισμα από μόνο του δε λύνει τα προβλήματά μας, όμως απαιτούμε τόσο από τη Δημοτική Άρχη, όσο και από τις υπόλοιπες παρατάξεις, να στηρίξουν, με βάση το ομόφωνο ψήφισμα, τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προς τα αντίστοιχα υπουργεία.

Συνεχίζουμε!!

…………………………………………

Ακολουθεί η τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία αναφέρονται όλα τα προβλήματα των σχολείων.

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαϊδαρίου  ζητήσαμε την σημερινή θεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις σχολικές μονάδες του Δήμου καθώς παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στις κτιριακές υποδομές λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης προς τους δήμους, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει καταποντιστεί κατά 60% αλλά και την υποστελέχωση, συνολικότερα σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Τα τελευταία χρόνια, προστίθεται αρνητικά  η τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους, με τιμές να καλπάζουν σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ενώ και η φετινή χρηματοδότηση ουσιαστικά παραμένει καθηλωμένη καθώς δεν καλύπτει αυτή την αύξηση. Και εναγωνίως αναρωτιόμαστε από τι θα κόψουμε; Πώς θα καλυφτεί αυτό το κόστος στην σχολική δαπάνη;

Η συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τους αρμόδιους αντιδημάρχους στην αρχή της σχολικής χρονιάς ενέτεινε την ανησυχία μας καθώς επιβεβαίωσε την κατάσταση και στο αγωνιώδες ερώτημα πώς θα καλυφτούν οι επιπλέον ανάγκες που προκύπτουν από όλα τα παραπάνω, η απάντηση περί χορηγιών για την κάλυψη, όχι μόνο εφησυχάζει αλλά μας κάνει να φυλαγόμαστε ακόμα παραπέρα. Μα πραγματικά, αφού έχουμε στάξει να πληρώνουμε και να φορολογούμαστε φτάνει η ώρα να καλυφτούν στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών μας και αναμένουμε την κρίση και την καλή βούληση των φιλανθρώπων. Αφήστε που είναι εξοργιστικό αυτοί που έχουν τρελαθεί στα κέρδη από την δική μας αφαίμαξη στο τέλος να μας επιστρέφουν, εν είδη, χαρτζιλικιού, για να πούμε κι ευχαριστώ και να νιώσουμε και μεγάλη υποχρέωση!

Α. Χρηματοδότηση του Δήμου από τις ΚΑΠ:

Πιο συγκεκριμένα για να έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα της κατάστασης: στο δήμο μας υπάρχουν 43 σχολικές μονάδες σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δηλαδή, 19 νηπιαγωγεία, 12 δημοτικά σχολεία, 7 γυμνάσια, και 5 λύκεια, το ποσό της Γ΄κατανομής ήταν ίδιο με το περσινό χαμηλό (97.190) και η έκτακτη κατανομή (48.595), αυξημένη κατά κάτι παραπάνω από την περσινή έκτακτη,  κι ακόμα περιμένουμε την Δ’ κατανομή των ΚΑΠ, που έχει καθυστερήσει σε σχέση με πέρυσι.

Με τα  ποσά αυτά, ενδεικτικά να αναφέρουμε, χωρίς να μπορούμε να έχουμε την πλήρη εικόνα των αναγκών από τις 43 σχολικές μονάδες, αυτό το ξέρει η δημοτική αρχή,  μένουν ακάλυπτες ανάγκες που αφορούν σε βασικά μέσα όπως είναι φωτοτυπικά μηχανήματα, εκτυπωτές, ή μικροφωνική, αναλώσιμα όπως αθλητικό υλικό, χαρτί φωτοτυπικού, ή αναλώσιμα που καλούνται να τα πληρώσουν πάλι οι γονείς. 

Πολύ περισσότερο, που η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, ταυτόχρονα με την χαμηλή χρηματοδότηση,  υποχρεώνει να γίνονται μπαλώματα, δηλαδή, να κόβεται ακόμα παραπέρα τα πενιχρά ποσά για τις ανάγκες των σχολείων,  ώστε να πληρώνονται οι ιδιώτες πάροχοι. Και έπεται ο χειμώνας, που μόλις ξεκίνησε.   

Δυστυχώς, ταυτόχρονα με όλα αυτά, έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, το νομοθετικό πλαίσιο, που μετακυλίει το κόστος πάλι στους γονείς, και τους Συλλόγους Γονέων.

Από την πλευρά μας, η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων, ξεκαθαρίζουμε ότι ο μόνος δρόμος που μπορούμε να βαδίσουμε μαζί είναι αυτός της απαίτησης να δοθεί η αναγκαία χρηματοδότηση, καθώς είναι ευθύνη του κράτους, να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Δε θα δεχτούμε για ακόμα μία φορά να καλύψουμε, οι γονείς, ή οι σύλλογοι γονέων τα ελλείματα της κεντρικής χρηματοδότησης.  Στις προτάσεις τώρα περί χορηγιών, ας το εκτιμήσει η Δημοτική Αρχή, πάντως, πρώτιστη ευθύνη, είναι να απαιτήσει την προϊσταμένη αρχή, το υπουργείο να τους δώσει πίσω τους παρακρατημένους φόρους που δεν έχουν αποδώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, και να αυξήσει την χρηματοδότηση, καθώς είναι δικά μας χρήματα από την φορολογία μας.

Β. Επισκευές – Συντηρήσεις Σχολικών Κτιρίων

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Τα κτίρια είναι γερασμένα με κακοτεχνίες, ή συνδυασμένα με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, επηρεάζονται και πλημμυρίζουν με κάθε δυνατή μπόρα (3ο ΔΣ, 10οΔΣ, 2ο ΔΣ).

Έτσι, λόγω χρόνιας υποσυντήρησης, εμφανώς στα σχολεία παρουσιάζονται προβλήματα, δυστυχώς, σε τρία, απ’ όσο γνωρίζαμε, είχαμε πτώσεις σοβάδων (3οΓΕΛ,2οΔΣ,10οΔ.Σ), ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί μαθητής ή εκπαιδευτικός, ενώ σε κάποια μπάζουν νερά με κάθε μπόρα.

Σε κάποια από αυτά όπως το 14ο, 3ο γυμν. 9ο ΔΣ έγιναν μονώσεις ταρατσών και είναι σε εξέλιξη στο 10ο ΔΣ, η μια πρόχειρη επικάλυψη στο 10 νηπιαγωγείο τα όποια έγιναν κάτω από την πίεση των συλλόγων γονέων, όμως είναι σε σοβαρή εκκρεμότητα  το 3ο ΓΕΛ που από πέρυσι προγραμματίζεται, και θέλουμε τη δέσμευση ότι θα γίνει μέσα στις γιορτές των χριστουγέννων, το 2ο Δ.Σ., το 3ο ΔΣ (έχει υγρασία σε τάξεις), το 5ο γυμνάσιο που συστεγάζεται με 15ο και 19ο νηπιαγωγείο, άμεσα να υπάρξει σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.  Αλλά και το 10 νηπιαγωγείο που πρέπει να γίνει, πέρα της προσωρινής λύσης που δόθηκε, μια σωστή και κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη.

Επιπλέον, λόγω παλαιότητας, είναι ανάγκη η  αντικατάσταση αλουμινίων ενδεικτικά στο 9ο ΔΣ, 2οΔΣ,  όπου αλλού χρειάζεται. Υπάρχουν προβλήματα επικινδυνότητας σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στο 4ο ΔΣ, που ενώ από πέρυσι υπάρχει πρόβλημα, μόλις χτες πήγε ηλεκτρολόγος, ενώ στο 14ο ΔΣ είναι σε εκκρεμότητα.

Πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κλαδέματα στους αύλειους χώρους, καθαρισμούς 7ο και 1ο ΔΣ, βρύση που βγάζει βρώμικο νερό στο 7ο, αντικατάσταση επικίνδυνων, κάδων που έχουν σκουριάσει, συντηρήσεις καυστήρων, οι τάπητες σε εξωτερικούς αύλειους 10ΔΣ  και εσωτερικούς χώρους, 11ο ΔΣ,

Από τα μεγάλα έργα που πρέπει να μπουν σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αφορούν στα τρία νηπιαγωγεία: 11ο με την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου, 7ο με την ΚΤΥΠ, και 8ο νηπιαγωγείο που χρειάζονται νέα αίθουσα. Το 10ο ΔΣ που έχει σοβαρά προβληματα με το αμφιθέατρο καθώς από κακή κατασκευή, πλημμυρίζει κάθε φορά, αλλά και λόγω της  μόνωσης που απαιτείται να γίνει, δε μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις  μέσα σε αυτό. Είναι ένα σχολείο που από κατασκευής του παρουσίαση πολλές κακοτεχνίες και απαιτείται ανακατασκευή, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ, η λύση με το τοιχίο που θα εμποδίζει τα νερά, σε κάθε περίπτωση, είναι προσωρινή. Το ίδιο ισχύει για το 3ο Δ.Σ. που επηρεάζεται αρνητικά από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων συνολικότερα στην περιοχή. 

Επιπλέον, σοβαρό ζήτημα αφορά  στο γενικότερο στεγαστικό πρόβλημα στο Δάσος που οικοδομήθηκε ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς αντίστοιχη ανάπτυξη των σχολικών υποδομών με αποτέλεσμα να έχει τα μεγαλύτερα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, με υπερπληθή τμήματα. Συνολικότερα τα σχολικά κτίρια της περιοχής δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες με ασφάλεια, ολοκληρωμένα, με τις απαιτούμενες αίθουσες κα. Άρα απαιτείται μακροπρόθεσμο σχεδιασμός προς την προϊσταμένη αρχή το υπουργείο υποδομών και την ΚΤΥΠ ώστε να δρομολογηθεί η ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων.

Τέλος, το αμφιθέατρο του 1ου-1ου ΓΕΛ, που στην κυριολεξία είναι το μοναδικό στο Χαϊδάρι, μπορεί να γίνει στολίδι, χρειάζεται πλήρη ανακαίνιση στο εσωτερικό  του.

Συνολικότερα, τώρα παρεμβάσεις που αφορούν το βάψιμο, τον καθαρισμό με το κλάδεμα δέντρων, φροντίδα κήπων, την συντήρηση ηλεκτρολογική, υδραυλική κοκ αφορά σε όλα τα σχολεία, καθώς, ναι μεν είναι στην αρμοδιότητα των δήμων, και πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση, δυστυχώς, τρέχουμε και δε φτάνουμε την ώρα που τα ζητήματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει. Το λυπηρό είναι ότι πάλι οι γονείς καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο καθώς όπως έγινε  γνωστό στην Ένωση από καταγγελίες γονέων η ίδια η δημοτική αρχή παροτρύνει του Συλλόγους Γονέων να βάλλουν προσωπική εργασία, γιατί δεν μπορούν λόγω υποστελέχωσης να καλύψουν τις ανάγκες. Έτσι, για παράδειγμα, πέρυσι στο 2ο γυμν. Κλήθηκαν γονείς να βάψουν το σχολείο!!  

Ενώ επίσης ανοιχτό και σοβαρό είναι συνολικότερα το σχέδιο αντισεισμικού ελέγχου, που δεν έχει γίνει για την συντριπτική πλειοψηφία των δημόσιων σχολικών κτιρίων, και χρειάζεται η εκάστοτε δημοτική αρχή, μαζί με τους οργανώσεις γονέων, να το βάζουν μπροστά καθώς είμαστε χώρα με την υψηλότερη σεισμική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Β. βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας

Η καθαριότητα, πάλι, ένα διαχρονικό πρόβλημα στα σχολεία καθώς, πάνω από δέκα χρόνια δεν υπάρχει μέριμνα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, με αποτέλεσμα, σήμερα στο Χαϊδάρι, για τις 43 σχολικές μονάδες μόνο 5 καθαρίστριες είναι αορίστου χρόνου (!), ενώ εργάζονται 26 πλήρους (δηλαδή 6ωρες), και 13 μερικής (3ωρες) και 2 από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Τα νηπιαγωγεία στην πλειοψηφία τους έχουν τρίωρη καθαρίστρια, δηλαδή, ενώ λειτουργούν από το πρωί στις 8:00 μέχρι τις 4:00μ.μ. ουσιαστικά καθαρίζονται μόλις τις τελευταίες ώρες μετά το μεσημεριανό. Επίσης, σε μεγάλες σχολικές μονάδες, με κοντά διακόσιους  μαθητές υπάρχει μια πλήρους 6ωρη, που αντικειμενικά προλαβαίνει να καθαρίσει μόνο τα απολύτως αναγκαία εντός των σχολικών κτιρίων.

Λείπουν φύλακες από παντού, όμως έχουμε σχολεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με καταστροφές και βανδαλισμούς, όπως πρόσφατα το 2ο ΓΕΛ, αλλά όχι μόνο, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Δάσος, το 4ο Γυμν.-ΓΕΛ κα.. Είναι ανάγκη να μπει φωτισμός περιμετρικά των σχολείων και να προσληφθούν φύλακες κατά τις απογευματινές-βραδινές ώρες.

Τέλος, ο δήμος, είναι ανάγκη να προσλάβει τραπεζοκόμους στα σχολεία, προσωπικό γενικών καθηκόντων, καθώς τα παιδιά σιτίζονται στο ολοήμερο δημοτικό, και δεν υπάρχει κατάλληλο προσωπικό για να υποστηρίξει τη διαδικασία.

Σημαντική η πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, με το κάλεσμα προς τα σχολεία και τους γονείς σε θέματα που προβληματίζουν, να υπάρξει ενίσχυση και στελέχωση της κατά τα άλλα πολύ δραστήριας υπηρεσίας του δήμου ώστε να πληθύνουν οι πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Εντός το σχολικών μονάδων εντοπίζονται ζητήματα που η οργανωμένη συζήτηση με επιστήμονες μπορεί να δώσει το έναυσμα σκέψης και δράσης απέναντι σε αυτά.

 Γ. σχολικά γεύματα

Αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα «τρέχει» από το υπουργείο εργασίας και τον οργανισμό ΟΠΕΚΑ και όχι το υπουργείο εσωτερικών και τους δήμους να ενημερώσουμε ότι στο δήμο μας μόλις 3 στα 12 δημοτικά σχολεία (στο σύνολο υπενθυμίζουμε των 43) είναι ενταγμένα στο εν λόγω πρόγραμμα. Εκφράστηκε έντονα από συλλόγους γονέων αλλά και αιτήσεις διευθυντών σχολικών μονάδων προς τις διευθύνσεις η ανάγκη να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία. Παρά τις επανειλλημμένες προσπάθειες τόσο της Ένωσης όσο και των Συλλόγων η απάντηση ήταν ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος παρέμεινε σταθερά, χαμηλή με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται τα σχολεία. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με υπόμνημα και διαμαρτυρία προς το υπουργείο εργασίας και παιδείας, και χρειάζεται η έμπρακτη στήριξη της δημοτικής αρχής ώστε να μετρήσουμε θετικά αποτελέσματα.

Γ. Προμήθειες αναλωσίμων – Υλικών  Εκπαίδευσης

Τέλος, έχει μετακυλιστεί μεγάλος όγκος δουλειάς  προς τις σχολικές μονάδες έχοντας επωμιστεί την αρμοδιότητα να βρίσκουν  προσφορές, για να αγοράσουν τα αναγκαία και έπειτα να πληρωθούν από την ΔΕΠ. Αυτό πέραν ότι επιβαρύνει με αλλότρια καθήκοντα τους διευθυντές των σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, σε βάρος, άλλων εξίσου σοβαρών που αφορούν την ίδια την διοικητική και παιδαγωγική λειτουργία των σχολικών μονάδων, σίγουρα, δαπανώνται μεγαλύτερα ποσά, απαιτείται περισσότερος χρόνος, και εν τέλει γίνεται όλη η διαδικασία δυσλειτουργική.

 Προτείνουμε ο Δήμος να καταγράφει στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς τις ανάγκες σε αναλώσιμα. Σε αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται είδη που χρησιμοποιούν οι μαθητές στα εικαστικά για παράδειγμα, καθώς η μαζική προμήθεια από τον δήμο προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερων τιμών, εξοικονόμησης υλικών και απαλλαγή των γονέων από κόστη που πλέον έχουν γίνει απαγορευτικά. 

Κλείνοντας την παρέμβασή μας ζητάμε από τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν ομόφωνη απόφαση και να την υποστηρίξουμε από κοινού με σειρά πρωτοβουλιών στα εξής:

Έκτακτη  κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες στα σχολεία, που αφορούν σε λειτουργικά, αναλώσιμα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, θέρμανση. Καμία επιβάρυνση των γονέων.

Πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε καθαριότητα, φύλαξη, σίτιση. Ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό.

Άμεσα να ζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση από τα αρμόδια υπουργεία ώστε να προχωρήσουν όλες οι αναγκαίες ανακατασκευές, συντηρήσεις, μονώσεις κτιρίων, αντικατάσταση παλιών κουφωμάτων, κα

Άμεσα να πιέσουμε συνάντηση και δέσμευση από την πλευρά της ΚΤΥΠ για τα θέματα των νηπιαγωγείων που είναι σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια. Τα γενικότερα που αφορούν την στέγαση των μαθητών στο Δάσος. Σε αυτή την προσπάθεια πλήρης αξιοποίηση των προσφερόμενων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Να συνυπογράφει το Υπόμνημα της Ένωσης Χαϊδαρίου που αναφέρεται στην επέκταση των σχολικών γευμάτων, το οποίο θα αποσταλεί στη Βουλή, τα αρμόδια υπουργεία.

Να υπάρξει μέριμνα από την πλευρά της δημοτικής αρχής ώστε να γίνεται ολοκληρωμένη, έγκαιρη καταγραφή και αγορά όλων των αναγκαίων στις σχολικές μονάδες από τον δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται καλύτερες τιμές, και να καλύπτονται οι ανάγκες σε αναλώσιμα, για όλα τα σχολεία, χωρίς καθυστερήσεις και ελλείμματα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button