ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Συνάντηση Ιερώνυμου με αντιπροσωπεία της ΟΛΠ COSCO – Στο βάθος και πάλι… Green Σχιστό;

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο είχε στις 7/6 αντιπροσωπεία στελεχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΟΛΠ Α.Ε. – COSCO SHPPING.

Στην αντιπροσωπεία της εταιρείας του Λιμανιού συμμετείχαν ο κ. Σάββας Σανοδίζης, Διευθυντής Γραμματείας Διοικητικού Συμβουλίου, Δημοσίων και Επενδυτικών Σχέσεων, η κα Ζωή Αθανάσογλου, Διευθύντρια Ελεύθερης Ζώνης και λοιπών Τελωνειακών Διαδικασιών και ο Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής Γραμματείας Διοικητικού Συμβουλίου, Δημοσίων και Επενδυτικών Σχέσεων.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η κοινωνική στήριξη στο έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε αναγνώριση της προσφοράς παρέδωσε τιμητική πλακέτα για τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Yu Zenggang.

Συνάντηση Ιερώνυμου με αντιπροσωπεία της ΟΛΠ COSCO - Στο βάθος και πάλι... Green Σχιστό; 3
Μακέτα της σχεδιαζόμενης από την Εκκλησία επένδυσης στο Σχιστό, ύψους 700.000 εκατ. ευρώ σε ακίνητο 3.000 στρεμμάτων, με εγκαταστάσεις logistics 1.000 στρεμμάτων.

Παράγοντες της αγοράς βλέπουν πίσω από τη συνάντηση αυτή πιθανή προσπάθεια αναβίωσης του επενδυτικού εγχειρήματος “Green Σχιστό”, της πολυδιαφημισμένης “πράσινης επένδυσης με logistics” σε μεγάλο ακίνητο της Εκκλησίας στο Σχιστό, η οποία μπήκε “στον πάγο” με απόφαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου των περασμένο Φεβρουάριο.

Οικονομικοί αναλυτές και στελέχη της αυτοδιοίκησης πίστευαν ότι το πρότζεκτ της ανώνυμης εταιρείας “Sxisto Α.Ε.” της Εκκλησίας ουσιαστικά στόχευε στην κάλυψη των αναγκών της κινεζικής Cosco, η οποία από τη μία ασφυκτιά στους χώρους που διαθέτει στο λιμάνι, αλλά από την άλλη δεν επιθυμεί να εξυπηρετηθεί στις ειδικά χωροθετημένες εδώ και πολλά χρόνια εγκαταστάσεις στο Θριάσιο. Βλέπε εδώ και τη σχετική ανάλυση του Νίκου Μπελαβίλα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button